تعداد بازدید :837
کلانشهرها به امید خدا رها شده اند/معماری متولی نمیخواهد
علیرضا قهاری- ضمن اعلام مطلب فوق در گفتگو با خبرنگار «صما» اظهار داشت: مقوله آمایش سرزمین در همه زمینهها مورد غفلت واقع شده است و در زمینه شهرسازی و معماری نیز این مهم مصداق دارد.
وی با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی میبایست با معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور وارد مذاکره شود و خواستار تهیه طرح آمایش سرزمین در حوزه متبوعش شود خاطر نشان ساخت: هر چند تهیه طرحهای آمایش سرزمین فرابخشی و تحقق آن از اختیار یک وزارتخانه خارج است اما هر وزارتخانه باید برای تهیه طرح آمایش بخش متبوعش با معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور چانهزنی کند.
رییس انجمن مفاخر معماری ایران ضمن هشدار نسبت به تبعات فقدان تهیه طرح آمایش سرزمین گفت: در نتیجه این امر در حوزه شهرسازی و آینده کلانشهرها دچار معضلات عدیدهای خواهیم شد و بر این اساس تهیه طرح جامع مسکن بدون تهیه طرح آمایش سرزمین، فاقد وجاهت کارشناسی است.
قهاری همچنین درباره اظهارنظر اخیر وزیر راه و شهرسازی که نسبت به جمعیت مازاد کلانشهر تهران هشدار داده بود گفت: این اظهارنظر بدیهی تاکنون از زبان مسئولان و در دورههای متعدد و به صورت مکرر گفته شده است اما مسئله اصلی ارائه راهکار است که میتواند در این زمینه اثرگشا باشد.
رییس انجمن مفاخر معماری ایران همچنین در ادامه اظهارات خود نسبت به ضرورت توسعه بخش معماری در ساخت و سازها نیز اشاره و تاکید کرد: برخلاف تصورات موجود، حاکمیت و دولتها در توسعه حوزه معماری به هیچوجه نمیتوانند اثرگذار باشند.
وی با اشاره به اینکه توسعه معماری به هیچوجه از طریق ابلاغ آییننامهها و بخشنامهها امکانپذیر نیست گفت: سادهانگاری محض است که تصور شود از طریق بخشنامهها و آییننامهها و به صورت دستوری بتوان در جهت ارتقای جایگاه معماری گام برداشت.
قهاری تنها مداخله منطقی دولت در حوزه معماری را فراهم کردن زیرساختهای حوزه معماری قلمداد کرد و گفت: اگر حاکمیت و دولت اراده جدی برای توسعه معماری دارند میبایست از ورود مستقیم به این حوزه خودداری کنند و در مقابل با تهیه زیرساختها یعنی فرهنگسازی و نیز بهرهگیری از نظرات کارشناسی اقدام اساسی کند.
وی خاستگاه توسعه معماری را در بین مردم و کارفرمایان قلمداد کرد و اظهار داشت: بدون شک اگر با فرهنگسازی لازم از سوی رسانهها،مردم نسبت به فاکتورهای زندگی با کیفیت آگاهی پیدا کنند، خود به خود جهت مطالبه حق خود در این زمینه گام برخواهند برداشت و نتیجه این امر سوق دادن سازندگان به سمت ساخت بنای با کیفیت و با معماری متناسب است.
رییس انجمن مفاخر معماری ایران همچنین با اشاره به اینکه حوزه معماری نیاز به متولی ندارد گفت: متاسفانه حتی رسانه ملی از حوزه معماری شناخت صحیحی ندارد و این امر باعث میشود که در آگاه سازی مردم در این مقوله نیز دچار انحراف شود.
قهاری ادامه داد: در نتیجه چنین رویه ای متاسفانه مسکن مردم به سر پناه شبیه است و مردم به حداقلهای زندگی رضایت دادهاند.