اخبار و مقالات مربوط به هم اندیشی

یکصد و پنجاه و چهارمین گفتمان هنر و معماری (ویژه گی شهرهای آینده) - بسیاری از برنامه ریزان شهری، شاید فکر کنند که ایجاد یک شهر آینده، به معنای طراحی کردن و به کار گرفتن ساختمان های بلند مرتبه جدید و فولادین، سیستم حمل و نقل پیشرفته یا شبکه های خدمات رفاهی پیچیده است. برای بسیاری این ممکن است یک جامعه مدرن به نظر برسد، ولی بدون خلاقیت و نوآوری دائم، آن شهر سرانجام درخواهد ماند. وانگهی، اگر این خلاقیت نهایتا به نفع ساکنان آن شهر به کار گرفته نشود، این نوآوری ها پوچ و بی معنا می شوند.

در همایش زمان و زمین
جایزه دو سالانه مرحوم دکتر قهاری امسال به تشکل های فعال در حوزه محیط زیست رسید
جایزه چهارم مراسم، به موسسه طبیعت پژوهان زیما اهدا شد

یکصد و پنجاه و دومین گفتمان هنر و معماری - استفاده از "فناوری ها در صنعت ساختمان" پیش از اینکه کارکردی سخت افزاری داشته باشد، مقوله ای نرم افزاری و مدیریتی است. اساس پیش نیاز ورود به هرگونه بحث تکنولوژیکی در این صنعت، مهیا بودن زیر ساخت های نرم افزاری، قانونی، اقتصادی، فرهنگی و حرفه ای آن است. مهیا نبودن این زیرساخت ها نه تنها سودی برای جامعه حرفه ای و مصرف کنندگان آن نخواهد داشت، که موجب اتکای بیشتر به شیوه های سنتی اجرای ساختمان خواهد شد.

یکصد و پنجاه و یکمین گفتمان هنر و معماری : آدمیان، احساس را می زیَند، احساس، در لحظه، محقق نمی شود. آغاز و پایانی دارد که در طول فاصله ی میان این دو، به چیزی می توان دست یافت. آن چه در پایان راهِ تجربه کردن فضایی، دریافت می شود، برداشتی است در همه حال انتزاعی!

زمین ، این کره زیبا با رنگ سبز و آبی ، در کهکشان راه شیری می چرخید و سماعی آرام و عاشقانه داشت . زمان ، روزها و سالها ، گردش زیبای این کره رنگین در کهکشان را می پایید و می ستود . گویی که زمان عاشق زمین بود و در 6 . 4 میلیارد سال او را فرتوت و پیر نکرد و همچنان عروس کهکشانش خواست .

یکصد و چهل و نهمین گفتمان هنر و معماری : بررسی معماری مفهوم¬گرا از گذشته تا حال - يكى از مقوله¬هاى بسيار مهم و مورد توجه در حوزه نظرى و عملى معمارى كه مناقشات مختلفى را در بطن خود جاى داده، موضوعاتى است كه تحت عنوان "مفهوم" و "مفهوم¬گرايى" در معمارى مطرح است به طورى كه عباراتى مانند كانسپت و يا معمارى كانسپچوال به ميزان زياد و در جايگاه¬هاى مختلفى مورد استفاده قرار مى¬گيرد.

شهر تهران، در روزگار كنوني يكي از كلانشهرهاي مشهور جهان است و هر روز به لحاظ سياسي و اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي ، از آن در رسانههاي داخلي و خارجي سخن به ميان ميآيد. اين شهر نام يافته ايران، بيترديد داراي هويتي ويژه است كه نه تنها از موقعيّتهاي جهان كنوني، برخوردار شده، بلكه هنوز ريشههاي تاريخي، در شكل دادن كالبدي و كاركردي آن دخالت تام دارد و اين امر در گذار زمان صبغه كنوني تهران بزرگ را ترسيم كرده است.

یکصد و چهل و هفتمین گفتمان هنر و معماری : ما جهان را از دو راه می شناسیم، یا از "راه داده ها" و یا از "راه های هستی" . اگر به جهان از راه دوم بنگریم آنگاه "بودنِ در جهان" معنایی بارها بیش از دسته بندی و منظم کردن داده های جهان می یابد.

گزارش هم اندیشی: 20 مهرماه 1387 - بلایای طبیعی (سیل، زلزله، کویرزایی، طوفان، گردباد، آتش فشان، خشکسالی و ...) همیشه جزء دغدغه های انسان بوده و هست و با وجود پیشرفتهایی که بشر داشته، هرگز قادر به جلوگیری از وقوع آن نبوده است. در کشور ما، به دلیل موقعیت جغرافیایی که دارد، میتوان از زلزله به عنوان بیشترین و مخربترین بلای طبیعی که تلفات جانی و خسارات مالی قابل ملاحظه ای را در بر داشته است، نام برد...

گزارش هم اندیشی 4 شهریور 1387 - انجمن مفاخر ایران نشست هم اندیشی مطبوعاتی ماهانه خود را در روز دوشنبه 4 شهریور در خانه ی هنرمندان با «موضوع ساختمان و مسکن، اساس محور اقتصادی در توسعه پایدار» برگزار کرد.