لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

یکصد و شصت و ششمین گفتمان هنر و معماری

مجموعه ایل بختیاری همراه با سنن و شیوه های خاص زندگی ، به تنهایی یکی از جاذبه های بی نظیر استان چهار محال و بختیاری است . زندگی ایلی با الگوی سکونت و آداب و رسوم ویژه ، همواره مورد توجه گردشگران ، دانشجویان و دانش پژوهان علوم اجتماعی و انسانی بوده است . اگر چه در دهه های اخیر ، گروه های کثیر ایل بختیاری ، نیز همانند سایر ایلات و عشایر ایران ، یکجا نشین شده اند ، اما هنوز هم بخشی از ایل ، کوچ رو و متحرک است . کوچ روها ، زمستان را در دشتهای شرق خوزستان و تابستان را در بخش های غربی منطقه چهار محال و بختیاری به سر می برند . آنها هر ساله از اواخر اردیبهشت ماه از پنج مسیر مختلف ، همراه با مبارزه ای خستگی ناپذیر با سختی های طبیعت ، ضمن عبور از رودخانه ها ، دره ها و پشت سر گذاشتن بلندی های زردکوه در مناطق معینی از دامنه های زاگرس ، پراکنده می شوند و قریب سه ماه در این منطقه می مانند و با چرای دام در مراتع سرسبز به رمه داری مشغول می شوند.
در ایل بختیاری موسیقی و شعر ، پیوند جاودانه ای با زندگی ایلی یافته است و هر طایفه و تیره ، نوازندگان محلی ویژه دارند
که به آنها توشمال می گویند . توشمال ها دارای طایفه و محل زندگی جداگانه ای هستند . مردمی عاشق پیشه و شاعر مسلک که بیشتر زندگی روزانه خود را در مراسم عروسی ، عزاداری و اعیاد می گذرانند و در به وجود آوردن آثار و ادبیات عامیانه سرزمین بختیاری سهم بسزائی دارند .
صنایع دستی این منطقه نیز تحت تاثیر تنوع شیوه های تولید ، گوناگون و متنوع است . عشایر کوچ رو ، عشایر اسکان یافته ، روستائیان و اقشار شهر نشین در پدید آوردن این نوع محصولات سهیم می باشند . در جامعه عشایری استان ، صنایع مدرن و کارگاهی وجود ندارد و صنعتگران این جامعه به بافت صنایع دستی اشتغال دارند و فعالیت های غالب آنها در زمینه بافت چوقا ، خور و خورجین ، قالی و قالیچه ، سیاه چادر ، گلیم ، دستکش و کلاه پشمی و … است .

در یکصد و شصت و ششمین گفتمان هنر و معماری، که به همت موسسه مطالعات منظر پایدار برگزار می شود و به طبیعت ، تاریخ و زندگی ایل بختیاری اختصاص دارد ، فیلم زیبا و بیاد ماندنی ((علف)) به نمایش در می آید . در این نشست سخنرانی ها را خانم ها مهندس لیدا اسلامی ، مهندس رویا رنجبری و دکتر علی طاهری بر عهده دارند .

زمان: چهارشنبه ۲۴ تیرماه ۱۳۹۴ از ساعت ۱۶ الی۱۸:۳۰
مکان: باغ موزه قصر، خیابان شریعتی ، خیابان مطهری شرقی
کتاب راس ساعت ۱۶ توزیع می شود.
پارکینگ اتومبیل برای شرکت کنندگان در نشست ، پیش بینی شده است .