لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

استان تهران – رییس دانشنامه معماری و شهرسازی با بیان اینکه موزه های کشور برای جذب مخاطب نیاز به تنوع بیشتری دارند، تاکید کرد، برای جذب مردم به تاریخ خود، ضرورت دارد شکل ظاهری موزه ها تغییر کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ‘سید محمد بهشتی‘ در همایش ‘موزه ها در جهان در حال تغییر’ افزود: زیرساخت معماری موزه های کشور مربوط به سالیان سال است و نیاز است شکل و الگوی موزه های کشور از لحاظ زیرساختی با تغییراتی مواجه شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر جهان به سرعت در حال تغییر است، گفت: ما در بخش های مختلف موفق شدیم، خود را با استانداردهای روز دنیا برسانیم اما در بحث موزه ها آن عملکرد مناسبی نداشتیم.

بهشتی اضافه کرد: نیاز است برای جذب مخاطب و آشتی مردم با موزه ها تنوع را در دستور کار موزه ها قرار دهیم.
رییس دانشنامه معماری و شهرسازی با بیان اینکه موزه ها به گذشته ملت ها پرداخته و از لحاظ ماهیت نمی شود آنها را تغییر داد، افزود: می توانیم گذشته تاریخی خود راا را با زبان امروزی و با شکل و ظاهری مردم پسند ، به نمایش بگذاریم.

وی گفت: تاریخ و گذشته ملت ایران را هیچ کس نمی تواند از ما بگیرد و در جهان ثبت شده است و شایسته است به موزه ها که گذشته ما را به تصویر کشیده است توجه بیشتری شود.
رییس سابق موزه ملی ایران نیز در این همایش گفت: گذشته تاریخی و درخشان ایران می تواند بسیاری از چالش های امروز ما را مرتفع کند.

محمدرضا کارگر‘ افزود: نیاز است به گذشته خود توجه بیشتری کنیم .
وی گفت: موزه های سراسر جهان از لحاظ ماهیت و اثر با تغییرات زیادی مواجه نمی شوند بلکه عمده تغییرات موزه های جهان از لحاظ شکل ظاهری و نوع زیرساخت موزه ها می باشد.

رییس سابق موزه ملی ایران گفت: بشر در حال تغییر است و به همین منظور همه زیبایی های زندگی در حال تغییر هستند و باید این زیبایی ها را با زبان حاضر بیان کنیم.
وی تصریح کرد: موزه ها تا کنون پنج عصر مختلف را پشت سر گذاشته اند و اکنون موزه ها از ارزش محور به انسان محور تبدیل شده اند.

کارگر افزود: با پیشرفت علم و تکنولوژی مردم می توانند از طریق فضای مجازی موزه های سراسر جهان را بازدید کنند که همین امر می تواند تعداد بازدید کنندگان از موزه ها را کاهش دهد.

رییس انجمن مفاخر معماری ایران نیز طی سخنانی گفت: تغییرات وسیع در موزه ها به شدت احساس می شود چرا که حدود ۷۰ سال است موز ها در کشور با تغییراتی مواجه نبوده است.

سید علی رضا قهاری‘ افزود: موز ها از لحاظ نوع تعامل با مردم و از لحاظ ظاهری نیاز به تغییردارند وا باید با زبان امروزی با مردم ارتباط برقرار کنند.

وی با بیان اینکه پیشرفت علم و تکنولوژی در کاهش حضور مردم در موزه ها تاثیر چشمگیری داشته است، گفت: به راحتی مردم می توانند در فضای مجازی در تمام زمان ممکن از بسیاری از موزه های مدرن جهان بازدید کنند و همین امر باعث کاهش استقبال از موزه ها در سراسر جهان شده است.

قهاری خاطرنشان کرد: بدون تغییر، موزه ها از بین می رود و نیاز است با برنامه ریزی مناسب موزه ها را با تغییراتی مواجه سازیم.

همایش ‘موزه های در جهان در حال تغییر’ به مناسبت ۲۸ اردیبشهت ماه ، روز جهانی موزه ها روز ۴ شنبه با حضور جمعی از اندیشمندان و کارشناسان موزه داری و به همت انجمن مفاخر معماری ایران در سالن موزه های دینی امام علی(ع) تهران برگزار شد.

منبع : ایرنا