لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

دومین نشست از سلسله نشست های معماری و شهرسازی با عنوان جهانی شدن معماری آری یا خیر، ۷ آذرماه برگزار شد
این نشست که در تداوم تفاهم نامه با انجمن مفاخر معماری ایران برگزار گردید، اساتید به نام این حوزه از جمله دکتر شهریار سیروس، سخنران کنفرانس دوستداران هنر و ادب فارسی در بوتسوآنا و ایتالیا ومهندس احمد گشایشی محقق در زمینه معماری ملی به ایراد سخنرانی پرداخته و با انتقال تجربیات خود، نظریه هایی برای دست یابی به جامعه و شهر ایده آل در حوزه معماری با محوریت اینکه آیا می توان با تعیین ضوابط و روابط خاصی برگرفته از فرهنگ جهانی شدن اعلام کرد که هنر و در راس آن معماری نیز می تواند دارای الگویی جهانی و همه شمول گردد یا خیر؟! ارائه دادند.

در ابتدای مراسم مهندس مانی فر، نائب رییس سازمان ضمن بیان خیرمقدم به حاضرین تصریح کرد:امیدواریم بتوانیم در سایه برگزاری چنین نشست هایی به نقطه نظرات مشترک و به دنبال آن به وحدت رویه ای بی بدیل در حوزه معماری دست یافته و شهر و جامعه را نیز از آن مستفیذ نماییم.

وی افزود کشوری با فرهنگ غنی همانند ایران ضمن اینکه ازبهره مندی از دست آوردهای تکنولوژیکی جهانی شدن استقبال می کند اما در مقابل ورود مسائل فرهنگی ایستادگی نموده و همینجاست که تناقضات خود را نشان می دهند .

مهندس قهاری رییس انجمن مفاخر معماری ایران نیز با اشاره به ضرورت برگزاری نشست هایی این چنین در راستای افزایش قدرت علمی مهندسان و تامل پیرامون واردات فرهنگی و اتخاذ تدبیرات به جا و به موقع، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین را در این امر پیشقدم دانست و گفت :جهانی شدن از جمله مسائلی است که همواره دغدغه بوده و باید مورد مطالعات جامع قرار گیرد.

در ادامه مراسم و در میزگردی با حضور مهندس قهاری، مهندس احمد گشایشی و دکتر شهریار سیروس طراح و پژوهشگر نشانه شناسی در هنر، دکتر سیروس با اشاره به این که فرهنگ ما حاصل تامل و تعامل است گفت : امروزه سرعت واردات فرهنگی در کشور ما به دلیل تکنولوژی رسانه ای تغییراتی چشمگیر داشته است که متاسفانه به راحتی مورد پذیرش قرار گرفته در حالی که نیاز به تحلیل و کسب آگاهی بیشتر در این زمینه محسوس است.

سیروس با بیان این که تکنولوژی کنونی بشر ثمره جهانی شدن است افزود : جهانی شدن یک جریان غیر قابل مقاومت مانند مدرنیته است که نمی توان در مقابل آن ایستاد در عین حال نیز بحرانهایی با خود به همراه دارد .
شهریار سیروس با اشاره به این که معماری و شهرسازی تمدن را می سازد خاطر نشان کرد : بشریت در مرحله زایش تمدن جدیدی است تمدنی که جهان شمول است با درگیری ها و گرفتاری های خودش.

مهندس گشایشی نیز در خاتمه به تاثیرات متقابل فرهنگ و معماری اشاره و نقدی بر سیمای شهری موجود داشته و جهانی شدن کنونی را بیشتر مدگرایی دانست و افزود: ماهیت جهانی شدن آن طور که باید درک نشده است و حتی تکنولوژی هم آن طور که باید به درستی به کار برده نمی شود.
وی همچنین ساختمان سازمان را مورد بررسی قرار داده و ترکیبات آجر و بتن در آن و نحوه قرارگیری آنها را مناسب خواند و خواستار قرارگیری علم و هنر و دخیل ساختن مسائل فرهنگی در ساخت و سازها شد.
شایان ذکر است در پایان نشست، سوالات حاضرین پاسخ گفته شد و نقطه نظرات مطروحه مورد بحث قرار گرفت.