لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

به گزارش سایت خبری خانه هنرمندان ایران، علیرضا قهاری رییس انجمن مفاخر معماری ایران درباره وضعیت ساخت و ساز در کشور گفت: در زمینه ساخت تنها به کمیت توجه می شود و به مساله کیفیت پرداخته نمی شود. در حالی که جامعه متخصص کشور در زمینه ساخت و ساز موظف است تا به مقوله کیفیت ساختمان سازی توجه جدی داشته باشد.

ما در این جلسه اعلام می کنیم که دهه ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۷ باید دهه ارتقا کیفیت ساختمان سازی باشد.

در این جلسه قصد نداریم تا به دنبال مقصر باشیم و شخص یا سازمانی را مقصر اعلام کنیم بلکه می خواهیم درباره ارتقا ساختمان سازی صحبت کنیم و به آن پایبند باشیم و سعی کنیم اسیر روزمرگی نشویم.

برای دست یافتن به این مهم می بایست تمامی نهادهای دولتی و خصوصی مربوطه را درگیر ارتقا کیفیت ساختمان سازی نماییم و بخشی از بودجه ملی را به ارتقا کیفیت ساختمان سازی اختصاص دهیم.

دکتر طیبه پرهیزکار نماینده وزارت مسکن و شهر درباره سطح علم و دانش در حوزه ساخت و ساز کشور گفت: بعد از زلزله رودبار و منجیل آیین نامه طراحی ساختمان در برابر زلزله تدوین شد که پس از تدوین این آیین نامه ما توانستیم به لحاظ تولید علم و دانش به سطح خوبی برسیم.

در حال حاضر آگاهی لازم از استانداردهای بین المللی ساختمان سازی وجود دارد اما بسترسازی مناسب برای اجرایی شدن طرح ها نیست. با این حال اخیرا شیوه نامه ها و دستورالعمل هایی با ساده ترین زبان نوشته شده تا قابل اجرا باشد.باید توجه داشت اگر بهترین مصالح و استانداردها را نیز در نظر داشته باشیم، اجرا تعیین کننده ترین بخش در ساخت و ساز است.

ما در حال حاضر به ساخت سالانه یک و نیم میلیون مسکن نیاز داریم به همین دلیل باید به سمت صنعتی شدن حرکت کنیم و باید سه عامل کیفیت، سرعت و هزینه حداقلی را در نظر داشته باشیم. همچنین در جهت الگوسازی در حوزه ساخت و ساز حرکت کنیم تا مردم بتوانند انتخاب درستی انجام دهند.

محمدمهدی محمودیعضو قطب علمی فناوری معماری دانشگاه تهران درباره روش های معماری درایران گفت: ما با روش های سنتی معماری کار می کنیم و می خواهیم به معماری صنعتی برسیم که این راه اشتباهی است

این تصور وجود دارد که معماری صنعتی به معنای معماری غربی است در صورتی که معماری صنعتی نیاز شرایط امروز کشور است. نکته ای که باید به آن توجه شود چگونگی ساختن ساختمان است و برای چنین امری نیاز به فرهنگ سازی است. مردم با فرهنگ ساختمان سازی صحیح آشنا شوند.

ساختمان های ما باید به لحاظ کیفی هم محکم باشند و هم آسایش لازم را برای ساکنانش ایجاد کند.

حامد مظاهریان رییس قطب علمی فناوری معماری دانشگاه تهران گفت: متاسفانه در ایران هر صاحب ملکی این تصور را دارد که توانایی و دانش ساختمان سازی را دارد و به این کار می پردازد.

در صورتی که ساختمان سازی به متخصص نیاز دارد و صاحب ملک از مشاوره با متخصص پرهیز می کند.

از سوی دیگر اگر جایگاه و مسوولیت های دستگاه های مربوط به شکل مشخص تعریف و ارایه شود مشکلات و موانع ساختمان سازی رفع خواهند شد و شاهد پیشرفت در این حوزه خواهیم بود.

انوشه منصوری عضو انجمن مفاخر معماری ایران نیز درباره نقش مهندسان گفت: هرگاه اتفاق ناخوشایندی برای ساختمان ها می افتد به سراغ مهندسان می روند و آنها را مقصر تلقی می کنند در صورتی که باید دید مهندسان نیز با مشکلاتی متوجه هستند از طرف دیگر انداختن همه تقصیرها به گردن یک نفر یا یک سازمان مشکلات را حل نمی کند و در این شرایط طبیعی است که هرکس تقصیر را به گردن دیگری بیندازد.

مشکل دیگر این است که بسیاری از متخصصان حوزه ساختمان سازی وظایف سازمان هایی مانند شهرداری و وزارت مسکن و شهرسازی را به درستی نمی دانند به نظرم در چنین شرایطی باید به مشکلات ریشه ای پرداخت تا بتوان به بهبود رسید. در چنین مواقعی مانند حادثه سعادت آباد باید مجموعه عوامل و جنبه های مختلف را در نظر بگیریم.

باید حلقه های مسوول را به هم متصل کنیم و نگاه مثبت داشته باشیم و اجازه بدهیم غیر متخصصان وارد عرصه ساخت و ساز شوند ما باید شرایط و عوامل را نقد کنیم اما محکوم نه.

منبع: خانه هنرمندان ایران – آبان ۱۳۸۷
تدوین و آماده سازی برای انتشار در وب سایت : شهره السادات عربشاهی