مراسم بزرگداشت روز حافظ

کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار می‌کند: *سخن حافظ از شرق تا غرب عالم* به مناسبت روز بزرگداشت حافظ شیرازی. سخنرانان: پروفسور بلرام شوکلا (شاعر و کاردار فرهنگی هند) دکتر احسان‌الله شکراللهی (شاعر و مدیر انتشارات کتابخانه مجلس شورای اسلامی) علیرضا دولتشاهی (لهستان‌شناس) نوشاد رکنی (نسخه‌پژوه) سه‌شنبه ۱۷ مهر ماه 1403 ساعت ۱۴ آمفی‌تئاتر کتابخانه و موزه ملی ملک

۱۴ مهر ⁧روز تهران⁩ است

 ۱۴ مهرماه سال ۱۲۸۶ هجری شمسی در اولین دوره مجلس شورای ملی که بعد از مشروطیت تشکیل شد، از شهر تهران به عنوان دارالخلافه نام برده شد و برای اولین بار شهر تهران به صورت قانونی به عنوان پایتخت معرفی شد

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

هزینه جاه‌‌‌طلبی آبی دوبی

دوبی میلیاردها دلار برای تامین آب‌شیرین مورد ‌‌‌نیاز ساکنان و اماکن گردشگری خود هزینه کرده است، اما کارشناسان هشدار می‌دهند که پروژه‌‌‌های تامین آب این شهر به منابع طبیعی خلیج‌فارس آسیب می‌‌‌زند. با وجود شرایط بیابانی این شهر، دوبی مانند سرزمین شگفتی‌‌‌های آبی به نظر می‌‌‌رسد. گردشگران می‌‌‌توانند در عمیق‌‌‌ترین استخر جهان غواصی کنند یا روی برف مصنوعی تازه در…

ایده‌هایی برای ایران۱۴۳۰

دکتر حسین جوشقانی - اقتصاددان در شرایطی که برنامه‌ریزی برای ۳۰روز آینده بسیار سخت و غیرممکن به نظر می‌رسد، شاید صحبت از برنامه‌ریزی برای ۳۰سال آینده کشور امری خیالی باشد و بیشتر یک شوخی برداشت شود. ولی اتفاقا زمانی‌که با چالش‌های متعدد اقتصادی، سیاسی، امنیتی، تجاری و اجتماعی روبه‌رو هستیم، تعیین کلان‌ایده‌ها و اولویت‌های اصلی، مهم‌ترین وظیفه‌ رهبران ارشد کشور…

متاورس؛ آتش زیر خاکستر

بهراد تیموریان چگونه پای اینفلوئنسر‌ها به دنیای بلاک‌چین باز خواهد شد؟ یکی از حوزه‌هایی که طی سال‌های اخیر پیشرفت بسیار چشم‌گیری در بلاک‌چین داشته، پروژه‌های متاورسی بوده است. سرعت رشد و تحول این پروژه‌ها در برخی مواقع حتی از سرعت پیشرفت بستر بلاک‌چین نیز بیشتر بوده و بخش‌هایی مثل بازاریابی، بازی‌های کامپیوتری و فروش را تحت تاثیر قرار داده است.…

کفش چرمی ۳۵۰۰ ساله!

قدیمی‌ترین کفش چرمی جهان با قدمت حدود ۳۵۰۰سال در ارمنستان کشف شده است. این کفش که در سال۲۰۱۰ کشف شد، قدیمی‌ترین کفش چرمی است که در جهان ساخته شده و عجیب آن است که مشابه کفش‌های امروزی است. کارشناسان معتقدند که این کفش در عصر مس ارمنستان ساخته شده است. نکته عجیب‌تر در این کفش این است که طول آن…

یک قرن انتظار برای تولید کارخانه‌ای

از مقاله‌ای به قلم سیدعطاءالله سینایی - استادیار علوم اجتماعی دانشگاه پیام‌نور بررسی علل نهادی توسعه‌نیافتگی صنعت کفش و چرم ایران در قرن نوزدهم میلادی با وجود شرایط نامناسب اقتصادی قرن نوزدهم، اوضاع برای کفاشان یا اروسی‌دوزان بد نبود. میرزا حسین تحویلدار در اثر خود، برخلاف دیگر جماعات و مشاغل، وضع اروسی‌دوزان را رو به رشد برمی‌شمارد. در همه موارد…

از بازار تا مدرسه

البرز، در تاریخ ۲۷ اسفند سال‌۱۳۴۲ تمام اموال خود را با تاسیس بنیاد فرهنگی البرز با سرمایه‌‌‌‌‌ای معادل سرمایه ایجاد یک بانک خصوصی در کشور وقف کرد و بعد از تاسیس بنیاد و بر حسب شرایط، اقدامات نیکی را طی سال‌های ۱۳۴۵ تا سال‌۱۳۵۵ انجام داد. سرمایه بنیاد در سال‌۱۳۵۳ به دویست و پنجاه و هشت‌میلیون‌ ریال رسید، ‌این بنیاد…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

ایران روی موج تهران

بهناز جلالي‌پور  گزارش تحقیقی «دنیای اقتصاد» از مصوت شدن جامعه «اینجا تهران است»، صدایی محکم و پرصلابت، در یک لحظه، یک آن و ضریبی از ثانیه، از جعبه جادو، همه ایران را در قالب پایتخت معرفی کرد؛ آن هم به سال ۱۳۱۹ که فقط چند برج و بارو داشت، بی‌کارخانه و راه‌های کوتاه و بلند و هنوز شهر فرصت‌ها نشده…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

هزینه پیدا و پنهان گذار سیاسی

چرا گذار به دموکراسی کار آسانی نیست؟ با گذشت بیش از یک قرن از تقابل نظام‌های سیاسی دموکراتیک و دیکتاتوری، کم و بیش مزایا و معایب هر یک از این دو مدل سیاسی آشکار شده و کفه ارزیابی‌ها به سمت کارآمدتر بودن نهادهای دموکراتیک می‌چربد. در واقع اگر بتوان از یک ویژگی مشترک و غالب میان فعالان سیاسی و پژوهشگران…