دهمین نشست اودلاجان شناسی

دهمین نشست اودلاجان شناسی #خانه_اردیبهشت_اودلاجانپنجشنبه ۲۸ فروردین ساعت ۵تا۷ عصربا حضور محسن شهروز و علیرضا شاهرخی. می‌گویند خواندن و درک تاریخ را باید از زمان حال شروع کرد. در ادبیات شهرسازی هم این گزاره صادق است. با شناخت امروز شهر، کم‌کم راه به گذشته نزدیک و سپس گذشته دور شهر می‌کشیم. مطالعات «پلاک به پلاک» محلات شهر در این راستا…

روزجهانی بناها و محوطه‌های تاریخی

*۱۸ آپریل (۲۹فروردین) روزجهانی بناها و محوطه‌های تاریخی* شعارامسال روزجهانی بناها و محوطه‌های تاریخی «بحران‌هاومنازعات از دریچه منشور ونیز» است بنابراین ایکوموس به کشورها توصیه کرده که در این باره برنامه‌های خود را ارائه دهد. در راستای شعار امسال روز جهانی که توسط شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی (ایکوموس) «میراث در معرض خطر (تهدید) از بلایا و درگیری‌ها آمادگی…

ساختمانهای دویا چند پوسته

مدرس دوره های تخصصی مهندسین ، مدرس دانشگاه Javanbakht.urban@yahoo.com مقدمه : انسان برای محافظت خود در برابر عوامل طبیعی از لباس استفاده می کند و ساختمان به تعبیری لباس دوم انسان است که برای انسان شرایط مناسب را فراهم می کند ، دما ی مناسب ، کنترل تابش ، باد و رطوبت توسط ساختمان کنترل می شود . معماران در…

کاهش مصرف انرژی با الهام از بادگیرهای ایران ، تازه های علم و فناوری در ایران

از ایرانیان و مصریان باستان گرفته تا بابلی‌ها و اعراب، روزگاری در تمامی این تمدن‌ها به شکلی تلاش شده‌است تا با استفاده از روش‌های تهویه طبیعی، معماری را با آب و هوای گرم و خشک محیط تطبیق دهند. برای مثال، بادگیرهای باستانی ایران از جمله این سازه‌ها هستند که امروزه و پس از قرن‌ها، از آن‌ها به‌ عنوان معماری الهام‌بخش…

شهرسوخته در یک قدمی خروج از یونسکو

تاریخ ۵ هزارساله در خطر است مدیرکل پیشین میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان وبلوچستان در این باره گفت: باند دوم بزرگراه زاهدان – زابل تهدید جدی برای خارج شدن شهر سوخته از لیست جهانی است، این جاده به رغم این که همه دستورالعمل‌های ثبت جهانی تاکید می‌کند که تمامی عناصری که در حریم بصری هستند حذف شوند، اجرا…

میراث کهن اما غریب: درباره مناره‌های تاریخی اصفهان

محمدرضا کلاهدوزان نوشتن از بناهای تاریخی اصفهان و ویژگی‌های بی‌نظیر آنها دلچسب و شیرین است اما بی‌توجهی‌ها به آثار کمتر شناخته‌شده این خطه و دیدن آنچه بر این سازه‌های ارزشمند می‌گذرد، تلخ است و غمبار. برای تهیه گزارش از بناهای تاریخی گمنام شهر اصفهان به کنار مناره «ساربان» و «چهل دختران» در خیابان «کمال» می‌روم تا از آنچه بر این…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

احیای ۱۰۰روستای تاریخی در ۲سال

با همکاری وزارت میراث و بنیاد مسکن انجام شد بسته اقدام مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای حفاظت و احیاء ۱۰۰روستای تاریخی و گردشگی و حمایت و توانمندسازی مردم در این روستاها برای اجرا ابلاغ شد. به گزارش ایرنا، اواسط فروردین ۱۴۰۲، علی دارابی قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از…

برگزاری آیین رونمایی تالار هنری باغ سفارت ایتالیا در تهران

روز بین‌المللی طراحی ایتالیایی چند روز پس از روز معماری ایران، بهانه‌ای شد برای سفارت ایتالیا در تهران که از حاصل مرمت باغ قاجاری فرمانیه رونمایی کند. این مجموعه که قرار است محل برپایی رویدادهای هنری بین‌المللی شود، با اشیاء میراثی آذین شده که آن را در حکم یک گنجینه تاریخی – هنری می‌توان به‌شمار آورد. به گزارش ایسنا، هفتمین…

ایران، سرزمین تاریخ، اندیشه و سخن

بحثی درباره گذشته و میراث ایرانیان در سیاست و تاریخ، فکر و علم، ادبیات و زبان عظیم سید اشرفی به طور کلی دو تمدن مهم و موفق برای مردمان فلات ایران ثبت تاریخ شده است: تمدن پیش از دوره اسلامی که در دوره ساسانی به‌نام تمدن ایرانشهری خوانده شده و دیگر تمدن ایرانی ـ اسلامی که در دوره سامانیان با…

میرزا تقی‌خان در کاخ گلستان

کاخ گلستان که در فهرست میراث جهانی ثبت شده، ارگ حکومتی شاهان قاجار است. این مجموعه متشکل از چندین کاخ در زمان شاه عباس صفوی بنا نهاده شد اما رونق آن در زمان آغامحمدخان قاجار شروع شد. این ارگ حکومتی بیش از۱۳۰ سال مورد استفاده شاهان قاجار بود و در زمان پهلوی تا حد زیادی از آن حفظ شد. کاخ…