میراث کهن اما غریب: درباره مناره‌های تاریخی اصفهان

محمدرضا کلاهدوزان نوشتن از بناهای تاریخی اصفهان و ویژگی‌های بی‌نظیر آنها دلچسب و شیرین است اما بی‌توجهی‌ها به آثار کمتر شناخته‌شده این خطه و دیدن آنچه بر این سازه‌های ارزشمند می‌گذرد، تلخ است و غمبار. برای تهیه گزارش از بناهای تاریخی گمنام شهر اصفهان به کنار مناره «ساربان» و «چهل دختران» در خیابان «کمال» می‌روم تا از آنچه بر این…

چالش‌های ذهنی امین‌الضرب

ترجمه: منصوره اتحادیه و فرحناز امیرخانی حسینک‌لو امین‌الضرب نسبت به موفقیت تجاری‌اش نظر دوگانه داشت. وی در بیان عقاید و باورها و فلسفه زندگی گاه از دنبال مال دنیا رفتن اظهار تاسف می‌کند. در نامه‌ای نوشت هر که دنبال اندوختن مال دنیا برود، پایش را در نجاست گذاشته و پیوسته فروتر خواهد رفت. ولی در جای دیگر در همین نامه…

بنیانگذارانِ ایرانِ نو

آشنایی با تاریخ و منابع بررسی تاریخی و شکوفایی فرهنگی در عهد سامانیان مرضیه سلیمانی(خورشید ) سامانیان سلسله ای از امرای ایرانی بودند که در فاصله ی سالهای ۲۷۹ تا ۳۸۹ هجری قمری در خراسان و نواحی شرقی ایران و بخشی از ایالات ساحلی خزر حکومت کردند. آنان فرزندان مردی ایرانی از مغان زرتشت بودند که در دهستان سامان- در…

حاج حبیب‌الله، تاجر مشروطه‌خواه

سیداحمد عقیلی میرزا سیدحبیب‌الله امین‌التجار اصفهانی (زاده۱۲۶۳- مرگ ۱۳۲۸شمسی) بازرگان، ملّاک، رئیس اتاق بازرگانی تهران و نماینده اصفهان در مجلس شورای ملی بود. وی از تجار سرشناس و اثرگذار اصفهان در عصر مشروطه محسوب می‌شد که به حمایت مالی از این نهضت پرداخت و نماینده اصفهان در ادوار چهارم، ششم، هفتم، هشتم و پانزدهم مجلس شورای ملی بود. حاج حبیب‌الله…

کاشان صنعتی یا فرهنگی؟

طرح باغ‌موزه و کریدرهای فرهنگی بین‌شهری دکتر محمدرضا مهدیزاده ـ جامعه‌شناس آینده و نوع توسعه و رشد موفق شهرها چونان کشورها، در احاطه عوامل و معیارهای مختلف است و با نگاه جامع و کلان‌نگری چون آمایش سرزمینی و پایداری، بنا به شرایط هر زمانه مشخص می‌شود. امروزه سخن از یک الگوی واحد و لایتغیر و تعصب و اصرار بر آن،…

محصولات و بازارهای قدیمی بخارا

عبدالرحیم قنوات به‌طور کلی از تاریخ بخارا برمی‌آید که اقتصاد این شهر یک اقتصاد تجاری بوده است و نه زراعی. دلیل این ادعا این است که اعراب، بخارا را «مدینه‌التجار» نامیده بودند. بر اساس گزارش کتاب تاریخ بخارا، نوشته ابوبکر محمد‌بن جعفرالنرشخی، اهالی بیکند یکسره بازرگان بودند و به سفرهای دریایی می رفتند و تا چین داد و ستد می…

امپراتوری ایرانی

گفتگو با پروفسور اَشک دالِن - ترجمه دکتر فضل الله هوشداران پروفسور اَشک دالِن در سال ۱۳۵۱ در تفرش متولد شد. او بیشتر عمر خود را در سوئد گذرانده و در دانشگاه اُپسالا، دانشیار رشته زبان‌های ایرانی است؛ اما حوزه مطالعاتش ادبیات ایران، تاریخ ادیان و فلسفه در ایران را نیز در بر می‌گیرد. مؤلف کتاب‌ها و مقالات متعددی درباره…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

همایش “منظر تاریخی شهر” برگزار شد.

چهارمین نشست تخصصی معماری و شهرسازی با موضوع "منظر تاریخی شهر" مورخ 26 شهریور ماه در سالن اجتماعات سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین برگزار گردید. به گزارش روابط عمومی سازمان، در این نشست تخصصی که با همکاری انجمن مفاخر معماری ایران و در راستای تداوم سلسله نشست های تخصصی پیشین برگزار گردید، ابتدا مهندس مانی فر رییس گروه تخصصی…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

نخستین جشنواره منظر پایدار

بدینوسیله به آگاهی کلیه معماران و مهندسان منظر ایران می‌رساند نخستین جشنواره منظر پایدار توسط موسسه مطالعات منظر پایدار با همکاری انجمن مفاخر معماری ایران،باغ موره قصر و تارنمای معمارنت برگزار خواهد شد. این جشنواره از 15 الی 17 اسفند ماه ، ساعت 16:30 الی 20 در محل باغ موزه قصر واقع در خیابان شریعتی، تقاطع خیابان شهید مطهری و…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

رفتار نهفته در منشور کوروش بزرگ، ایرانی است

«شیوه‌ی نگارشی و سبك نگارشی منشور كوروش بزرگ، میان‌رودانی(:بین‌النهرینی) است اما رفتار و منش نهفته در این منشور، ایرانی و برآمده از فرهنگ ایران است. » دكتر عبدالمجید ارفعی، ایلام‌شناس و نخستین و تنها كسی كه منشور حقوق بشر كوروش را به فارسی برگردان كرده، ٢١ مهرماه، در نشستی كه انجمن مفاخر معماری ایران، برپا كرده‌بود،‌ افزون‌بر گفتاری كه در…