کاشان صنعتی یا فرهنگی؟

طرح باغ‌موزه و کریدرهای فرهنگی بین‌شهری دکتر محمدرضا مهدیزاده ـ جامعه‌شناس آینده و نوع توسعه و رشد موفق شهرها چونان کشورها، در احاطه عوامل و معیارهای مختلف است و با نگاه جامع و کلان‌نگری چون آمایش سرزمینی و پایداری، بنا به شرایط هر زمانه مشخص می‌شود. امروزه سخن از یک الگوی واحد و لایتغیر و تعصب و اصرار بر آن،…

محصولات و بازارهای قدیمی بخارا

عبدالرحیم قنوات به‌طور کلی از تاریخ بخارا برمی‌آید که اقتصاد این شهر یک اقتصاد تجاری بوده است و نه زراعی. دلیل این ادعا این است که اعراب، بخارا را «مدینه‌التجار» نامیده بودند. بر اساس گزارش کتاب تاریخ بخارا، نوشته ابوبکر محمد‌بن جعفرالنرشخی، اهالی بیکند یکسره بازرگان بودند و به سفرهای دریایی می رفتند و تا چین داد و ستد می…

امپراتوری ایرانی

گفتگو با پروفسور اَشک دالِن - ترجمه دکتر فضل الله هوشداران پروفسور اَشک دالِن در سال ۱۳۵۱ در تفرش متولد شد. او بیشتر عمر خود را در سوئد گذرانده و در دانشگاه اُپسالا، دانشیار رشته زبان‌های ایرانی است؛ اما حوزه مطالعاتش ادبیات ایران، تاریخ ادیان و فلسفه در ایران را نیز در بر می‌گیرد. مؤلف کتاب‌ها و مقالات متعددی درباره…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

همایش “منظر تاریخی شهر” برگزار شد.

چهارمین نشست تخصصی معماری و شهرسازی با موضوع "منظر تاریخی شهر" مورخ 26 شهریور ماه در سالن اجتماعات سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین برگزار گردید. به گزارش روابط عمومی سازمان، در این نشست تخصصی که با همکاری انجمن مفاخر معماری ایران و در راستای تداوم سلسله نشست های تخصصی پیشین برگزار گردید، ابتدا مهندس مانی فر رییس گروه تخصصی…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

نخستین جشنواره منظر پایدار

بدینوسیله به آگاهی کلیه معماران و مهندسان منظر ایران می‌رساند نخستین جشنواره منظر پایدار توسط موسسه مطالعات منظر پایدار با همکاری انجمن مفاخر معماری ایران،باغ موره قصر و تارنمای معمارنت برگزار خواهد شد. این جشنواره از 15 الی 17 اسفند ماه ، ساعت 16:30 الی 20 در محل باغ موزه قصر واقع در خیابان شریعتی، تقاطع خیابان شهید مطهری و…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

رفتار نهفته در منشور کوروش بزرگ، ایرانی است

«شیوه‌ی نگارشی و سبك نگارشی منشور كوروش بزرگ، میان‌رودانی(:بین‌النهرینی) است اما رفتار و منش نهفته در این منشور، ایرانی و برآمده از فرهنگ ایران است. » دكتر عبدالمجید ارفعی، ایلام‌شناس و نخستین و تنها كسی كه منشور حقوق بشر كوروش را به فارسی برگردان كرده، ٢١ مهرماه، در نشستی كه انجمن مفاخر معماری ایران، برپا كرده‌بود،‌ افزون‌بر گفتاری كه در…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

هم اندیشی “نقش میدان ها در شهر”

چهل و ششمین گفتمان هنر و معماری نقش میدان ها در شهر همواره قابل تامل بوده است. هم در دیگر شهرهای دنیا و هم در ایران، گاه نام و هویت یک میدان نشانه و نماد یک شهر است، میدان سنت مارک (ونیز)، ترافالگار (لندن)، تیمز (نیویورک)، تین آن من (پکن)، التحریر (قاهره)، میدان نقش جهان (اصفهان)، میدان شهدا (تهران)، میدان…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

پیش درآمدی بر هم اندیشی “زبان منظر”

چهل و پنجمین گفتمان هنر و معماری زبان و ادبیات منظر با دستور زبان و استعاره های خود، از پیدائی آفرینش، پیرامون ما وجود داشته است، ولی ما با قادر نبودن به خواندن و صحبت کردن به این زبان، خود را همواره به مخاطره انداخته ایم. برای درک معانی منظر (زیستگاه)، باید جهان را به گونه ای دیگر بنگریم تا…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

بیستمین گفتمان هنر و معماری “تویسرکان”

شهر قدیمی "رود آور" دارای سه قصبه "توی" و "سرکان" و "شکان" بود. این شهر بعد از حمله مغول اهمیت خود را از دست داد و مردم آن به قصبه "توی" روی آوردند و به تدریج آن جا را آباد کردند. آرامگاه حضرت حبقوق نبی (ع) که در حدود 700 سال قبل از میلاد مسیح (ع) در نزدیکی رودآور زندگی…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

میراث جهانی منظر تاریخی

منظر تاریخی (فرهنگی – تاریخی) بیانگر آن تکاملی هست که جوامع بشری در طول تاریخ خود، در اثر محدودیت های فیزیکی و یا فرصت هایی که محیط طبیعی برایشان فراهم آورده، در آن شکل گرفته اند و در این تکامل، نیروهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تاثیر عمده داشته اند.