لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

شهرسازی ما هیچ مبنایی از اندیشه‌ی باغ ایرانی ندارد

در اسمي با عنوان «جشن ثبت جهاني باغ ايراني»، بر آينده باغ ايراني و تداوم آ‌ن در طول تاريخ معاصر تأكيد شد. به گزارش ايسنا عصر روز گذشته (چهارشنبه، پنجم مردادماه) برنامه‌اي با عنوان «جشن ثبت جهاني باغ‌ ايراني» در موزه هنر امام علي (ع)، با همكاري انجمن مفاخر معماري ايران و مؤسسه باغ‌شناسي برگزار و از زحمات محمدحسن طالبيان…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

پیش درآمدی بر هم اندیشی “بوشهر در اسناد پایه”

چهل و نهمین گفتمان هنر و معماری استان بوشهر با داشتن ظرفیت های فراوان (منابع انرژی، صنعتی) و بیشترین مرز دریایی با آب های خلیج فارس، به عنوان نماد توسعه و پیشرفت جنوب کشور، شناخته شده است. این استان، استراتژیک ترین کریدور خلیج فارس به مرکز و جغرافیای ایران است و تاسیسات بندر عسلویه (پارس جنوبی) به عنوان بزرگترین پروژه…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

پیش درآمدی بر هم اندیشی “فضا در اندیشه دینی”

چهل و هفتمین گفتمان هنر و معماری آنچه به دست انسان ساخته می شود، جلوه هایی از نگرش او به جهان هستی و مبین توان فکری و ساختار فرهنگی - اجتماعی افراد آن جامعه می باشد. این که خلق فضای معماری می تواند منشاء طبیعی یا مافوق طبیعی داشته باشد، در هر حال خارج از تاثیر محیط اطراف و اقلیم…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

هم اندیشی “باغ در بستر طبیعی شهر”

چهل و چهارمین گفتمان هنر و معماری الگوی باغ ایرانی، یک کهن الگوی تاریخی است، اما مفهوم باغ در اذهان عمومی و چه بسا در ذهنیت انسان معاصر تازه و بدیع است. در معماری معاصر ایران، در آثار متعددی حضور مجدد باغ ایرانی دیده می شود، گاه این حضور یک حضور تاریخ گرا و خاطره پرداز است و گاه به…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

پیش درآمدی بر هم اندیشی “فضا در شعر فارسی”

بیست و پنجمین گفتمان هنر و معماری هنرمندان معمار ایرانی، در طول تاریخ پرافتخار این سرزمین، جهان بینی و ادراکات مشترکی با سایر اندیشمندان و متفکران عصر خود داشته اند که نشانه های آن را می توان در آثارشان پیدا کرد. درک مفاهیم فضا که برای این هنرمندان، جزئی از نقاط قوت و باروری خلاقیت بوده است، بدون مدد و…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

بیست و سومین گفتمان هنر و معماری “پیش درآمدی بر هم اندیشی رزن “

شهرستان رزن، در شمال شرقی استان همدان، با زمین های حاصلخیز و مراتع پر رونق دامداری و آب و هوای سرد و معتدل کوهستانی، در ارتفاع 1800 متر از سطح دریا قرار دارد. این شهرستان دارای 25هزار نفر جمعیت است که اکثرا به زبان ترکی آذربایجانی سخن می گویند، اما زبان فارسی نیز در بین اهالی شهرنشین رواج دارد. رزن…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

بیست و یکمین گفتمان هنر و معماری “نقد و بررسی هنر و معماری معاصر”

بیست و یکمین گفتمان هنر و معماری نقد و بررسی هنر و معماری معاصر در این دوره، هنوز در مرحله آزمون و خطا ست و صاحب نظران این حوزه اندک شمارند. اگرچه آغاز نقد معماری را می توان به سال های پنجاه و به زمانی که تغییرات وسیع در آموزش هنر و معماری در دانشگاه های کشور پدید آمد، مرتبط…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

سیزدهمین گفتمان هنر و معماری کتاب پابلو پیکاسو

پابلو پیکاسو نقاش اسپانیایی (1881-1973) یکی از پرکار ترین و با نفوذترین هنرمندان مدرن قرن بیستم است که در زمینه نقاشی، مجسمه سازی، قلمزنی، طراحی و سفالگری، هزاران اثر خلق کرده است. وی خالق مکتب "کوبیسم" به همراه ژرژ براک بود و فن در هم آمیختن رنگها بر پرده نقاشی را به عالم هنر معرفی کرد. او در زمان اقامت…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

پیش درآمدی بر هم اندیشی “مهر و باغ ایرانی”

دهمین گفتمان هنر و معماری آفرینش باغ در طول تاریخ، زیباترین فعالیت انسان است. ایرانیان از 6000 سال پیش به هنر و معماری این پدیده احاطه پیدا کردند و در فلات خشک ایران، یکی از شگفت انگیزترین جلوه های تفکر بشری را به وجود آوردند. واژه پردیس مربوط به دوره ماد هاست و اولین طرح های سامان یافته بصورت چهارباغ…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

هنر و تاریخ نهاوند

نهاوند از شهرهای تاریخی ایران، در جنوب غربی استان همدان قرار دارد و توسط رشته کوه های زاگرس احاطه شده است. زبان گفتاری مردم "نهاوندی" و باقیمانده زبان های کهن ایران می باشد که از گویش پهلوی برآمده است. اما از منظر تاریخی، نهاوند ریشه در ژرفای تاریخ ایران دارد. این شهر شاهد صعود و سقوط تمام سلسله های تاریخی…