مراسم بزرگداشت روز حافظ

کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار می‌کند: *سخن حافظ از شرق تا غرب عالم* به مناسبت روز بزرگداشت حافظ شیرازی. سخنرانان: پروفسور بلرام شوکلا (شاعر و کاردار فرهنگی هند) دکتر احسان‌الله شکراللهی (شاعر و مدیر انتشارات کتابخانه مجلس شورای اسلامی) علیرضا دولتشاهی (لهستان‌شناس) نوشاد رکنی (نسخه‌پژوه) سه‌شنبه ۱۷ مهر ماه 1403 ساعت ۱۴ آمفی‌تئاتر کتابخانه و موزه ملی ملک

تلفیق هنر و تصمیم‌گیری استراتژیک

چه کسب و کارهایی شبیه یک شاهکار هنری هستند؟ نویسنده: Peter Lorangeمترجم: مهدی نیکوئی منبع: european business review هیچ جنبه‌‌‌ای از رفتارهای انسان در خلأ اتفاق نمی‌‌‌افتد. پس نمی‌توان بین فعالیت‌‌‌های مختلفی که انجام می‌‌‌دهیم، مرزی واقعی کشید. یکی از راه‌‌‌های شناخت و بهره بردن آگاهانه از این حقیقت، الهام گرفتن از هنر است. در این مقاله پیتر لورنج (Peter…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

ایران روی موج تهران

بهناز جلالي‌پور  گزارش تحقیقی «دنیای اقتصاد» از مصوت شدن جامعه «اینجا تهران است»، صدایی محکم و پرصلابت، در یک لحظه، یک آن و ضریبی از ثانیه، از جعبه جادو، همه ایران را در قالب پایتخت معرفی کرد؛ آن هم به سال ۱۳۱۹ که فقط چند برج و بارو داشت، بی‌کارخانه و راه‌های کوتاه و بلند و هنوز شهر فرصت‌ها نشده…

شرح سفر حیرت انگیز با هدف صلح

ترجمه فرانسوی سفرنامه «برادران امیدوار» رونمایی شد رونمایی از ترجمه فرانسوی سفرنامه «برادران امیدوار» با حضور ژان لویی اوزوات، مترجم کتاب و عیسی امیدوار برگزار شد. عیسی امیدوار در این مراسم به بیان دلایل و نحوه سفر ۱۰ساله خود به دور دنیا پرداخت و در ادامه مترجم فرانسوی سفرنامه «برادران امیدوار»، با تاکید بر شعار جهانی این دو برادر با…

رفتن به سربازی با پارتی‌بازی

سی و سه‌ سال پیش در چنین روزی جامعه فرهنگی یکی از بزرگ‌ترین استادان ادبیات معاصر را از دست داد. پرویز ناتل خانلری، شاعر، پژوهشگر و مدرس دانشگاه علاوه بر تالیف کتاب‌های ارزشمندی در حوزه تصحیح متون کهن، تدوین دستور ادبیات فارسی و ترجمه، با انتشار مجله معتبر سخن راهگشای جوانان مستعد شد. بسیاری از نویسندگان و شاعرانِ نامدار چون…

دزفول، ‏‏‌ پس از ثبت جهانی

فاطمه باباخانی ثبت جهانی دزفول به عنوان شهر جهانی کپوبافی در شورای جهانی صنایع دستی یکی از خبرهای خوش در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری است. گردشگری به این جهت که دزفول با جاذبه‌های فراوانش نسبت به سایر شهرهای این استان، ‌‌‌ کمتر شناخته شده است. البته در موضوع صنایع دستی، دزفول در استان خوزستان تنها نیست و سایر شهرهای…

قطار فلسفه در قطار!

یادداشتی در تشویق مطالعه به هنگام سفر احمد راسخی لنگرودی چقدر دیدنی است در داخل قطار شهری میان آن‌همه مسافر کسی پیدا شود، نشسته یا ایستاده، در حال کتاب ‌خواندن باشد. از این نظر می‌گویم که متاسفانه این روزها کتابخوانی در چنین جاهایی یک پدیده نادر و استثنایی می‌آید؛ اگر نگویم فوق‌العاده استثنایی. همیشه همین استثنا بودن است که به…

تجارت فیروزه‌ای

بررسی فعالیت‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خانواده آقابزرگ طهرانی در مشهد دوره قاجار و پهلوی  فعالیت تجاری حاجی آقابزرگ طهرانی حاجی آقابزرگ طهرانی، فرزند حاجی محمدعلی اولین نسل از خانواده تاجران تهرانی در مشهد بود که به‌عنوان مستاجر معادن فیروزه خراسان وارد این شهر شد. از او با لقب «الحاج و المعمرین حاجی‌آقا بزرگ تاجر طهرانی» و «جناب عمده‌التجار و…

آزادی یا عدالت؟‌

تاملی بر نظریات نوزیک با ارجاع مدام به کتاب «بی‌دولتی، دولت و آرمان‌شهر» اشکان زارع / پژوهشگر تاریخ اندیشه هایک، اقتصاددان بزرگ را می‌توان در مقام فیلسوف حقوق نیز مورد بررسی قرار داد. بنا به تعریف او از برخی مفاهیم، این نوشته را آغاز می‌کنیم؛ پس از این ارجاع کوتاه به هایک وارد بحث نوزیک فیلسوف آمریکایی‌ خواهیم شد. دلیل…