فراخوان
البرز، در تاریخ ۲۷ اسفند سال۱۳۴۲ تمام اموال خود را با تاسیس بنیاد فرهنگی البرز با سرمایهای معادل سرمایه ایجاد یک بانک خصوصی در کشور وقف کرد و بعد از تاسیس بنیاد و بر حسب شرایط، اقدامات نیکی را طی سالهای ۱۳۴۵ تا سال۱۳۵۵ انجام داد. سرمایه بنیاد در سال۱۳۵۳ به دویست و پنجاه و هشتمیلیون ریال رسید، این بنیاد…
فاطمه باباخانی ثبت جهانی دزفول به عنوان شهر جهانی کپوبافی در شورای جهانی صنایع دستی یکی از خبرهای خوش در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری است. گردشگری به این جهت که دزفول با جاذبههای فراوانش نسبت به سایر شهرهای این استان، کمتر شناخته شده است. البته در موضوع صنایع دستی، دزفول در استان خوزستان تنها نیست و سایر شهرهای…
دکتر بهرام امیراحمدیان در جنوب شرقی کشور در استان سیستان و بلوچستان، تنها بندر اقیانوسی ایران به نام «بندر چابهار»واقع شده است. اکنون بندر چابهار با وجود پیشکرانه ای گسترده در اقیانوس هند و دریای عرب و خلیج عمان، از پسکرانه بزرگ و گسترده ای برخوردار نیست. نبود کانونهای مهم جمعیتی و شهرهای بزرگ، بازار گسترده مصرفی و تولیدی در…
۹مرداد سال۱۳۳۱ محمد مصدق، نخستوزیر وقت، طی دستوری بانک شاهنشاهی را تعطیل کرد. این بانک بیش از ۵دهه در ایران فعالیت داشت. سال۱۲۶۷ شمسی، انگلیسیها بانک جدید کمپانی شرقی را در هندوستان تاسیس کردند، با وجود مخالفتهای ناصرالدینشاه، یک شرکت بازرگانی شعبهای از آن بانک را در تهران راهاندازی کرد. «علیخان امینالدوله»، نماینده ناصرالدینشاه در وزارت رسائل و همچنین همرکاب…
بررسی فعالیتهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خانواده آقابزرگ طهرانی در مشهد دوره قاجار و پهلوی فعالیت تجاری حاجی آقابزرگ طهرانی حاجی آقابزرگ طهرانی، فرزند حاجی محمدعلی اولین نسل از خانواده تاجران تهرانی در مشهد بود که بهعنوان مستاجر معادن فیروزه خراسان وارد این شهر شد. از او با لقب «الحاج و المعمرین حاجیآقا بزرگ تاجر طهرانی» و «جناب عمدهالتجار و…
محمدرضا کلاهدوزان نوشتن از بناهای تاریخی اصفهان و ویژگیهای بینظیر آنها دلچسب و شیرین است اما بیتوجهیها به آثار کمتر شناختهشده این خطه و دیدن آنچه بر این سازههای ارزشمند میگذرد، تلخ است و غمبار. برای تهیه گزارش از بناهای تاریخی گمنام شهر اصفهان به کنار مناره «ساربان» و «چهل دختران» در خیابان «کمال» میروم تا از آنچه بر این…
مرضیه سلیمانی(خورشید) آشنایی با تاریخ و منابع بررسی تاریخی و شکوفایی فرهنگی در عهد سامانیان- بخش دوم “سامانیها” یک کتاب جامع سامانی ها را لمبرت سورهون، ماریام تنو و سوزان هنسونو نوشته اند و اولین چاپ آن را انتشارات بتا اکسریپ در سال ۲۰۱۰ منتشر کرده است. نویسندگان دولت سامانی را بسیار پراهمیت خواندهاند و با اشاره به تاریخ ۱۸۰…
بحثی درباره گذشته و میراث ایرانیان در سیاست و تاریخ، فکر و علم، ادبیات و زبان عظیم سید اشرفی به طور کلی دو تمدن مهم و موفق برای مردمان فلات ایران ثبت تاریخ شده است: تمدن پیش از دوره اسلامی که در دوره ساسانی بهنام تمدن ایرانشهری خوانده شده و دیگر تمدن ایرانی ـ اسلامی که در دوره سامانیان با…
شعر رمانتیک نیما و محیط اجتماعی دکتر حمیدیان در کتاب «داستان دگردیسی (روند دگرگونیهای شعر نیما یوشیج)» یه روند دگرگونیهای شعر نیما یوشیج و تحلیل اشعار او از این منظر میپردازد. او معتقد است: نیما میخواست زبان ادب کهن را درهم بشکند، محدودیتهای زبان گذشته را در هم بریزد تا از آن پایهها و شالودهها زبان جدیدی را پی بریزد…