«بزرگداشت روز ثبت ملی ربع رشیدی»

*فرهیخته گرامی* *با سلام و آرزوی سلامتی*  بدینوسیله از حضرتعالی دعوت میگردد تا در نشست هم‌اندیشی *«بزرگداشت روز ثبت ملی ربع رشیدی»*   در تاریخ شنبه ۱۰ آذرماه، ساعت ۱۰ تا ۱۲، در سالن پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار می گردد، حضور بهم رسانید. این نشست به همت انجمن مفاخر معماری ایران و همراهی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور…

ششمین مراسم بزرگداشت روز حافظ و باغ ایرانی

ششمین بزرگداشت روز حافظ و باغ ایرانی انجمن مفاخر معماری ایران با همکاری موسسه جهانباغ ایرانیان و مجله ویلا برگزار می نمایدجمعه 20 مهرماه، از ساعت 10 الی 15 آدرس:موزه ملی فرش، خیابان دکتر فاطمی حضور برای علاقمندان آزاد و رایگان است

مراسم بزرگداشت روز حافظ

کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار می‌کند: *سخن حافظ از شرق تا غرب عالم* به مناسبت روز بزرگداشت حافظ شیرازی. سخنرانان: پروفسور بلرام شوکلا (شاعر و کاردار فرهنگی هند) دکتر احسان‌الله شکراللهی (شاعر و مدیر انتشارات کتابخانه مجلس شورای اسلامی) علیرضا دولتشاهی (لهستان‌شناس) نوشاد رکنی (نسخه‌پژوه) سه‌شنبه ۱۷ مهر ماه 1403 ساعت ۱۴ آمفی‌تئاتر کتابخانه و موزه ملی ملک

۱۴ مهر ⁧روز تهران⁩ است

 ۱۴ مهرماه سال ۱۲۸۶ هجری شمسی در اولین دوره مجلس شورای ملی که بعد از مشروطیت تشکیل شد، از شهر تهران به عنوان دارالخلافه نام برده شد و برای اولین بار شهر تهران به صورت قانونی به عنوان پایتخت معرفی شد

از بازار تا مدرسه

البرز، در تاریخ ۲۷ اسفند سال‌۱۳۴۲ تمام اموال خود را با تاسیس بنیاد فرهنگی البرز با سرمایه‌‌‌‌‌ای معادل سرمایه ایجاد یک بانک خصوصی در کشور وقف کرد و بعد از تاسیس بنیاد و بر حسب شرایط، اقدامات نیکی را طی سال‌های ۱۳۴۵ تا سال‌۱۳۵۵ انجام داد. سرمایه بنیاد در سال‌۱۳۵۳ به دویست و پنجاه و هشت‌میلیون‌ ریال رسید، ‌این بنیاد…

دزفول، ‏‏‌ پس از ثبت جهانی

فاطمه باباخانی ثبت جهانی دزفول به عنوان شهر جهانی کپوبافی در شورای جهانی صنایع دستی یکی از خبرهای خوش در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری است. گردشگری به این جهت که دزفول با جاذبه‌های فراوانش نسبت به سایر شهرهای این استان، ‌‌‌ کمتر شناخته شده است. البته در موضوع صنایع دستی، دزفول در استان خوزستان تنها نیست و سایر شهرهای…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

بندر چابهار، فرصتها وچالشها

دکتر بهرام امیراحمدیان در جنوب شرقی کشور در استان سیستان و بلوچستان، تنها بندر اقیانوسی ایران به نام «بندر چابهار»واقع شده است. اکنون بندر چابهار با وجود پیشکرانه ای گسترده در اقیانوس هند و دریای عرب و خلیج عمان، از پسکرانه بزرگ و گسترده ای برخوردار نیست. نبود کانونهای مهم جمعیتی و شهرهای بزرگ، بازار گسترده مصرفی و تولیدی در…

وحشت ناصرالدین‌شاه از بانک شاهی

۹مرداد سال۱۳۳۱ محمد مصدق، نخست‌وزیر وقت، طی دستوری بانک شاهنشاهی را تعطیل کرد. این بانک بیش از ۵دهه در ایران فعالیت داشت. سال۱۲۶۷ شمسی، انگلیسی‌ها بانک جدید کمپانی شرقی را در هندوستان تاسیس کردند، با وجود مخالفت‌های ناصرالدین‌شاه، یک شرکت بازرگانی شعبه‌ای از آن بانک را در تهران راه‌اندازی کرد. «علی‌خان امین‌الدوله»، نماینده ناصرالدین‌شاه در وزارت رسائل و همچنین هم‌رکاب…

تجارت فیروزه‌ای

بررسی فعالیت‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خانواده آقابزرگ طهرانی در مشهد دوره قاجار و پهلوی  فعالیت تجاری حاجی آقابزرگ طهرانی حاجی آقابزرگ طهرانی، فرزند حاجی محمدعلی اولین نسل از خانواده تاجران تهرانی در مشهد بود که به‌عنوان مستاجر معادن فیروزه خراسان وارد این شهر شد. از او با لقب «الحاج و المعمرین حاجی‌آقا بزرگ تاجر طهرانی» و «جناب عمده‌التجار و…