اطلاعیه

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

پیش درآمدی بر هم اندیشی “بوشهر در اسناد پایه”

چهل و نهمین گفتمان هنر و معماری استان بوشهر با داشتن ظرفیت های فراوان (منابع انرژی، صنعتی) و بیشترین مرز دریایی با آب های خلیج فارس، به عنوان نماد توسعه و پیشرفت جنوب کشور، شناخته شده است. این استان، استراتژیک ترین کریدور خلیج فارس به مرکز و جغرافیای ایران است و تاسیسات بندر عسلویه (پارس جنوبی) به عنوان بزرگترین پروژه…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

پیش درآمدی بر هم اندیشی “ملایر”

بیست و نهمین گفتمان هنر و معماری شهرستان ملایر با بیش از سیصد هزار نفر جمعیت و 3210 کیلومتر مربع وسعت در جنوب شرقی استان همدان و در کوهپایه های زاگرس واقع شده و از مناطق باستانی و حائز اهمیت در غرب کشور است. دژها و قلاع ملایر که اکنون دژ گوراب و ارگ نوشیجان و قلعه انوج از آن…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

پیش درآمدی بر هم اندیشی “فضا در شعر فارسی”

بیست و پنجمین گفتمان هنر و معماری هنرمندان معمار ایرانی، در طول تاریخ پرافتخار این سرزمین، جهان بینی و ادراکات مشترکی با سایر اندیشمندان و متفکران عصر خود داشته اند که نشانه های آن را می توان در آثارشان پیدا کرد. درک مفاهیم فضا که برای این هنرمندان، جزئی از نقاط قوت و باروری خلاقیت بوده است، بدون مدد و…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

بیست و سومین گفتمان هنر و معماری “پیش درآمدی بر هم اندیشی رزن “

شهرستان رزن، در شمال شرقی استان همدان، با زمین های حاصلخیز و مراتع پر رونق دامداری و آب و هوای سرد و معتدل کوهستانی، در ارتفاع 1800 متر از سطح دریا قرار دارد. این شهرستان دارای 25هزار نفر جمعیت است که اکثرا به زبان ترکی آذربایجانی سخن می گویند، اما زبان فارسی نیز در بین اهالی شهرنشین رواج دارد. رزن…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

بیست و یکمین گفتمان هنر و معماری “نقد و بررسی هنر و معماری معاصر”

بیست و یکمین گفتمان هنر و معماری نقد و بررسی هنر و معماری معاصر در این دوره، هنوز در مرحله آزمون و خطا ست و صاحب نظران این حوزه اندک شمارند. اگرچه آغاز نقد معماری را می توان به سال های پنجاه و به زمانی که تغییرات وسیع در آموزش هنر و معماری در دانشگاه های کشور پدید آمد، مرتبط…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

پیش درآمدی بر هم اندیشی “مهر و باغ ایرانی”

دهمین گفتمان هنر و معماری آفرینش باغ در طول تاریخ، زیباترین فعالیت انسان است. ایرانیان از 6000 سال پیش به هنر و معماری این پدیده احاطه پیدا کردند و در فلات خشک ایران، یکی از شگفت انگیزترین جلوه های تفکر بشری را به وجود آوردند. واژه پردیس مربوط به دوره ماد هاست و اولین طرح های سامان یافته بصورت چهارباغ…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

هم اندیشی “سیراف (معماری خلیج فارس)”

مهندس سید علیرضا قهاری: روز دهم اردیبهشت ماه در خلیج فارس است. سابقه اینکه چطور این مناسبت در تقویم قرار گرفته است به 7 سال پیش باز می گردد که جمله national geography دریک اشتباه سهوی یا عمدی نام خلیج فارس را از نقشه هایش حذف کرد . موج اعتراض ایرانیان مقییم داخل و خارج از کشور ، موجی فراگیر…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

هم اندیشی “منظر تاریخی”

مهندس سید علیرضا قهاری : سید علیرضا قهاریمنظر تاریخی در ادبیات معماری و شهرسازی دنیا موضوعی جدید است . از 15 سال پیش این موضوع به دلیل پیمانی که در یونسکو امضاء گردید و منظر فرهنگی و تاریخی وارد مقولات میراث جهانی شد ، باعث شد تا توجه کشورهای مختلف به این مقوله جلب گردد . اما هنوز هم این…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

هم اندیشی “حس مکان”

مهندس سید علیرضا قهاری : حس مکان دنیایی درون خود دارد که ما امروز می خواهیم در این مورد کند و کاو کنیم . حس یا روح مکان ارتباط انسان و مکان است و تعلق خاطر انسان به مکان است که این حس را مثبت یا منفی می سازد ، ادراک روحی و روانی فرد از محیط است . چه…