کارگاه‌ طراحی معماری «خانه، جز خانه»

● انسان خیالِ خود از تجربه امنیت و گرمی کنجِ زهدان مادر را، با مفهوم "خانه" در جهان بیرون جستجو می‌کند. در روند طراحی این کارگاه، مکان به «خانه» و «جز خانه» مشتق می‌شود که  «خانه» بنا به عمق خود، روایت مرکزی را شکل داده  و  ‌«جز خانه» نماینده‌ای است از هر مکان دیگر؛ و هنرجو، در مواجهه با مشاهدات…

فراخوان روز سنندج

*فرهیخته گرامی*با سلام و آرزوی سلامتی  در راستای معرفی مظاهر فرهنگی، میراثی، گردشگری  و اجتماعی کشوربه پیشنهاد انجمن مفاخر معماری ایران و با حمایت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور و همراهی انجمن روابط عمومی ایران، نشست هم‌اندیشی بزرگداشت *«روز سنندج»* برگزار می‌گردد. امید است این نشست، در راستای معرفی هر چه بیشتر پتانسیل های استان زیبای کردستان قدم بردارد.…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

استراتژی‏‏‌های مدیریت پایداری شرکتی

توسعه پایدار آینده‌‌‌ای مطلوب را برای جوامع بشری متصور می‌شود و به دنبال برآوردن نیازها، بدون به خطر انداختن آینده است. یک شرکت زمانی می‌تواند ارزش‌‌‌آفرینی کند که روش مدیریتی آن شامل خصوصیات پایداری به‌ویژه در ارتباط با یکپارچه‌سازی ابعاد اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی باشد. پس از کرونا ادبیات جدیدی برای روند فعالیت‌‌‌ شرکت‌ها در جهان ایجاد شد که…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

نقاط اتصال ما؛ بزرگ‌ترین دارایی ما

دکتر جعفر خیرخواهان کتاب «جاده باریک آزادی» (نوشته عجم‌اوغلو و رابینسون) که مسیرها و موقعیت‌های قابل تصور با قدرت کم و زیاد حکومت و جامعه را ترسیم می‌کند، بهترین ترکیب یا موقعیت مطلوب را جایی می‌داند که نه حکومت و ارگان‌های دولتی خیلی قدرتمند و زورگو باشند و نه جامعه و بخش خصوصی خیلی قوی و همه‌کاره شده باشد. مکان…

نقش معماری و ارتقا کیفیت زندگی مردم

یکی از وظایف مهم معماران ارتقا کیفیت زندگی انسان هاست ، ما معماران همواره بدنبال یافتن روشهایی هستیم که بتوانیم سطح کیفیت زندگی مردم را بالا ببریم برای رسیدن به این هدف یک معمار باید مسایل متفاوت و متنوعی را بداند و بر اساس آنها این شرایط را فراهم کند. برای بالا بردن کیفیت زندگی باید معیارهای کیفیت را شناخت…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

معماری و آلودگی هوا

این روزها همه در باره آلودگی هوا حرف می زنند در حالی که همه داریم از دود خفه می شویم ،این نهایت بی فکریست نهایت بی برنامه بودن نهایت بی خردی ،در قرن بیست ویکم دیگر نباید بیاییم بیرون ببینیم باران می آید برویم دنبال چتر بگردیم ،این روزها علم و دانش و خبر بصورت لحظه به لحظه در دست…

ایده‌هایی برای ایران۱۴۳۰

دکتر حسین جوشقانی - اقتصاددان در شرایطی که برنامه‌ریزی برای ۳۰روز آینده بسیار سخت و غیرممکن به نظر می‌رسد، شاید صحبت از برنامه‌ریزی برای ۳۰سال آینده کشور امری خیالی باشد و بیشتر یک شوخی برداشت شود. ولی اتفاقا زمانی‌که با چالش‌های متعدد اقتصادی، سیاسی، امنیتی، تجاری و اجتماعی روبه‌رو هستیم، تعیین کلان‌ایده‌ها و اولویت‌های اصلی، مهم‌ترین وظیفه‌ رهبران ارشد کشور…

متاورس؛ آتش زیر خاکستر

بهراد تیموریان چگونه پای اینفلوئنسر‌ها به دنیای بلاک‌چین باز خواهد شد؟ یکی از حوزه‌هایی که طی سال‌های اخیر پیشرفت بسیار چشم‌گیری در بلاک‌چین داشته، پروژه‌های متاورسی بوده است. سرعت رشد و تحول این پروژه‌ها در برخی مواقع حتی از سرعت پیشرفت بستر بلاک‌چین نیز بیشتر بوده و بخش‌هایی مثل بازاریابی، بازی‌های کامپیوتری و فروش را تحت تاثیر قرار داده است.…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

انقلاب فناوری‌‌‌های نوظهور

فناوری‌‌‌های جدید انقلاب صنعتی چهارم همچون هوش مصنوعی، محاسبات ابری و فناوری روباتیک، شیوه زندگی، یادگیری و کسب‌وکارها را با سرعت بی‌‌‌سابقه‌‌‌ای در تاریخ بشر تغییر داده است. این تغییرات در راستای چشم‌‌‌اندازهای سیاسی و بی‌‌‌ثباتی محیطی نشان می‌دهد که اکنون رهبران بیش از هر زمان دیگری به ابزارهایی برای درک آینده، نه برای ابعاد درازمدت بلکه برای بازه‌‌‌های زمانی…

تلفیق هنر و تصمیم‌گیری استراتژیک

چه کسب و کارهایی شبیه یک شاهکار هنری هستند؟ نویسنده: Peter Lorangeمترجم: مهدی نیکوئی منبع: european business review هیچ جنبه‌‌‌ای از رفتارهای انسان در خلأ اتفاق نمی‌‌‌افتد. پس نمی‌توان بین فعالیت‌‌‌های مختلفی که انجام می‌‌‌دهیم، مرزی واقعی کشید. یکی از راه‌‌‌های شناخت و بهره بردن آگاهانه از این حقیقت، الهام گرفتن از هنر است. در این مقاله پیتر لورنج (Peter…