لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

یادی از  فداکاران جوانان  جان  برکف وطن  در استان کردستان

(خاطره ای  ماموریت  کاری در سقز  سال 1369  استان کردستان ) درسال1369درمسابقه طراحی مجتمع تجاری(مرکزخریدیابعبارتی بازار)شهرداری سقزدراستان کردستان شرکت نموده وپس ازارایه طرح وتوضیح به هیات بررسی کننده شامل معاونت عمرانی استانداری کردستان – مدیرکل دفترفنی استانداری کردستان وشهردارسقزودیگرمقامات لازمه که دردفترفنی استانداری که درمحل دفترفنی استانداری کردستان تشکیل شده بود طرح ارایه شده بعنوان طرح برترانتخاب وازطرف کمیسیون مقررباطراح…

نقش معماری و ارتقا کیفیت زندگی مردم

یکی از وظایف مهم معماران ارتقا کیفیت زندگی انسان هاست ، ما معماران همواره بدنبال یافتن روشهایی هستیم که بتوانیم سطح کیفیت زندگی مردم را بالا ببریم برای رسیدن به این هدف یک معمار باید مسایل متفاوت و متنوعی را بداند و بر اساس آنها این شرایط را فراهم کند. برای بالا بردن کیفیت زندگی باید معیارهای کیفیت را شناخت…

نفع سازمان‌ها در مسوولیت‏‌پذیری اجتماعی

داستان شرکت‌هایی که نتوانستند تماشاچی باشند مترجم: مهدی نیکوئی منبع: European Business Review مسوولیت‌‌پذیری سازمانی، رویه‌‌ای مستمر است ولی در بحران‌ها خود را بیشتر نشان می‌دهد. روندهای ۶۰ ساله نشان می‌دهند که بلایای طبیعی، هر دهه شدیدتر از دهه‌‌های پیش شده است. نکته تاریک آنجاست که آمادگی دولت‌‌ها و بودجه‌‌های آنها برای مقابله با شرایط با این سرعت افزایش نیافته…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

کارنامه دولت‌ها به روایت لگاتوم

ياسر  دالوند براساس شاخص «لگاتوم» رفاه ايرانيان در ۱۰ سال گذشته ۳ پله سقوط كرده و به جايگاه ۱۲۶ جهان رسيده است براساس اين شاخص امارات در رتبه 44، قطر46، كويت 60، بحرين 62، عمان 67، عربستان 79 در جايگاه قرار دارند ميان سياستمداران يا رهبران دنيا ممكن است كه از جهات بسياري تفاوت‌هايي وجود داشته باشد، اما همه آنها…

ایران در مسیر سالمندی

یک پژوهش به بررسی وضعیت سالمندی در ایران پرداخته است. برآوردهای جمعیتی نشان می‌دهد ایران در ۳۰ سال آینده با بحران سالمندی مواجه می‌شود و در سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۰درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد. سالخوردگی جمعیت در سال‌های آینده چالش‌هایی مانند افزایش هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی و درمانی، نیاز بیشتر به زیرساخت‌های مراقبت از سالمندان، ناپایداری…

در داووس چین چه گذشت؟

محمود سریع‏‏‌القلم /استاد دانشگاه شهید بهشتی طی چهار روز از پنجم تا هشتم تیر ۱۴۰۲، حدود ۱۵۰۰ نفر از ۹۰ کشور در چین گرد هم آمدند تا آخرین تحولاتِ اقتصادی و ژئوپلیتیک جهان را بررسی کنند. این اجلاس به ابتکار داووس و با میزبانی چین برگزار شد. در این چهار روز، ۱۲۰ میزگرد تشکیل شد و متخصصانی از غرب و…

فیروز نادری، دانشمند ایرانی درگذشت

فیروزنادری، مدیرکل اکتشافات منظومه شمسی در ناسا، دار فانی را وداع گفت. به گزارش جماران؛ فیروز نادری، دانشمند ایرانی درگذشت و این خبر را، دقایقی پس از فوت وی، خواهرزاده دکتر فیروز نادری در صفحه شخصی‌اش در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد. فیروز نادری، پنجم فروردین ۱۳۲۵ در شیراز به دنیا آمد. ۴ سال بیشتر نداشت که پدر و مادرش از…

راه و بیراهه نجات فقرا

پنج اشتباه در مسیر فقرزدایی شناسایی شد بازوی پژوهشی مجلس در گزارشی با موضوع شیوه‌های مواجهه با فقر در ایران، ضمن بررسی رویکردهای پیشین، به ارائه پیشنهادهای سیاستی در این زمینه پرداخته‌است. بر این اساس زمانی که فقر به مثابه «عدم دسترسی به تغذیه، بهداشت و پوشاک مناسب» یا به عبارتی «نیازهای زیستی انسان» معنا شود، مواجهه با آن به…

کتابخوانی لازمه حیات فرهنگی

فریدون مجلسی از جامعه‌ای که کتابخوان نیستند، باید به دلیل تصمیمات غلط دسته‌جمعی که می‌گیرند، ترسید و از فردی که کتاب نمی‌خواند و برحسب شرایط و زمان در موقعیتی قرار بگیرد که بخواهد برای دیگران هم تصمیم‌گیری کند، بیشتر باید ترسید! در جوامع «کتاب‌نخوان» نقش شخص و سلایق شخصی بیشتر است. وقتی صحنه محاکمه فالگیر افغان از تلویزیون پخش می‌شد…

ورود علم نوین دوا و درمان

پوست‌اندازی پزشکی در ایران عصر قاجار در نیمه اول دوران قاجار، داروخانه و داروهای مدرن وجود نداشت. پزشکان باید داروهای گیاهی را که اغلب شامل گل گاوزبان، گل بنفشه، گل ختمی، شیرخشت، گل بابونه و پرسیاوش بود، نسخه می‌کردند. داروهای گیاهی توسط عطاران از مزارع جمع‌آوری و به شهر آورده می‌شد و عطار یا داروفروش این داروها را در گذرگاه‌ها…