لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

هم اندیشی “باغ در بستر طبیعی شهر”

چهل و چهارمین گفتمان هنر و معماری الگوی باغ ایرانی، یک کهن الگوی تاریخی است، اما مفهوم باغ در اذهان عمومی و چه بسا در ذهنیت انسان معاصر تازه و بدیع است. در معماری معاصر ایران، در آثار متعددی حضور مجدد باغ ایرانی دیده می شود، گاه این حضور یک حضور تاریخ گرا و خاطره پرداز است و گاه به…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

پیش درآمدی بر هم اندیشی “فضا در شعر فارسی”

بیست و پنجمین گفتمان هنر و معماری هنرمندان معمار ایرانی، در طول تاریخ پرافتخار این سرزمین، جهان بینی و ادراکات مشترکی با سایر اندیشمندان و متفکران عصر خود داشته اند که نشانه های آن را می توان در آثارشان پیدا کرد. درک مفاهیم فضا که برای این هنرمندان، جزئی از نقاط قوت و باروری خلاقیت بوده است، بدون مدد و…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

بیست و یکمین گفتمان هنر و معماری “نقد و بررسی هنر و معماری معاصر”

بیست و یکمین گفتمان هنر و معماری نقد و بررسی هنر و معماری معاصر در این دوره، هنوز در مرحله آزمون و خطا ست و صاحب نظران این حوزه اندک شمارند. اگرچه آغاز نقد معماری را می توان به سال های پنجاه و به زمانی که تغییرات وسیع در آموزش هنر و معماری در دانشگاه های کشور پدید آمد، مرتبط…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

پیش درآمدی بر هم اندیشی “مهر و باغ ایرانی”

دهمین گفتمان هنر و معماری آفرینش باغ در طول تاریخ، زیباترین فعالیت انسان است. ایرانیان از 6000 سال پیش به هنر و معماری این پدیده احاطه پیدا کردند و در فلات خشک ایران، یکی از شگفت انگیزترین جلوه های تفکر بشری را به وجود آوردند. واژه پردیس مربوط به دوره ماد هاست و اولین طرح های سامان یافته بصورت چهارباغ…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

هنر و تاریخ نهاوند

نهاوند از شهرهای تاریخی ایران، در جنوب غربی استان همدان قرار دارد و توسط رشته کوه های زاگرس احاطه شده است. زبان گفتاری مردم "نهاوندی" و باقیمانده زبان های کهن ایران می باشد که از گویش پهلوی برآمده است. اما از منظر تاریخی، نهاوند ریشه در ژرفای تاریخ ایران دارد. این شهر شاهد صعود و سقوط تمام سلسله های تاریخی…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

باغ ایرانی هوسی بود که حالا خاطره شده است-جشنواره‌ی باغ‌های ایرانی

به گزارش خبرنگار بخش میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این جشنواره كه عصر روز گذشته (یكشنبه، 22 خردادماه) آغاز شد و تا 25 خرداد ادامه دارد، در نخستین روز كه مفهوم باغ ایرانی در آن مورد بحث قرار گرفت، هما ایرانی بهبهانی، ثریا بیرشك و علیرضا قهاری به‌عنوان هیأت رییسه‌ی جلسه سخنرانی كردند. هما ایرانی بهبهانی با اشاره…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

هم اندیشی “معماری و طبیعت”

مهندس سید علیرضا قهاری : ما وارد دهه 90 شده ایم . در زمینه شهرسازی سیاست گذاران برنامه ها ، دهه ی نود را به عنوان پژوهش و گفتمان معماری و نقد و بررسی نام گذاردند. معماران سالهاست که به کار خود مشغولند اما هیچ گاه به خصوص در ایران در این زمینه اقدامی صورت نگرفته است. ما کمتر شنیده…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

هم اندیشی “سیراف (معماری خلیج فارس)”

مهندس سید علیرضا قهاری: روز دهم اردیبهشت ماه در خلیج فارس است. سابقه اینکه چطور این مناسبت در تقویم قرار گرفته است به 7 سال پیش باز می گردد که جمله national geography دریک اشتباه سهوی یا عمدی نام خلیج فارس را از نقشه هایش حذف کرد . موج اعتراض ایرانیان مقییم داخل و خارج از کشور ، موجی فراگیر…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

هم اندیشی “حس مکان”

مهندس سید علیرضا قهاری : حس مکان دنیایی درون خود دارد که ما امروز می خواهیم در این مورد کند و کاو کنیم . حس یا روح مکان ارتباط انسان و مکان است و تعلق خاطر انسان به مکان است که این حس را مثبت یا منفی می سازد ، ادراک روحی و روانی فرد از محیط است . چه…