کاشان صنعتی یا فرهنگی؟

طرح باغ‌موزه و کریدرهای فرهنگی بین‌شهری دکتر محمدرضا مهدیزاده ـ جامعه‌شناس آینده و نوع توسعه و رشد موفق شهرها چونان کشورها، در احاطه عوامل و معیارهای مختلف است و با نگاه جامع و کلان‌نگری چون آمایش سرزمینی و پایداری، بنا به شرایط هر زمانه مشخص می‌شود. امروزه سخن از یک الگوی واحد و لایتغیر و تعصب و اصرار بر آن،…

توسعه در سایه کرامت

بازخوانی گفت‌وگو با تام پالمر؛ نویسنده کتاب توسعه با کرامت ترجمه و تنظیم: جعفر خیرخواهان تام پالمر یک شخصیت دانشگاهی و فعال در فلسفه لیبرتارین است. او عضو ارشد اندیشکده کیتو است که تمرکز اصلی آن بر لیبرتارینیسم (آزادی‌‌‌‌‌خواهی) و سیاست‌های بازار آزاد است. پالمر همچنین معاون اجرایی برنامه‌های بین‌المللی سازمان غیرانتفاعی «شبکه اطلس» است که از اندیشکده‌‌‌‌‌های حامی آزادی…

راه وصول حقابه تالاب‏‏‌ها

اکوتوریسم چگونه «طبیعت در حال مرگ» را نجات می‏‏‌دهد؟ فاطمه باباخانی اکوتوریسم این توان را دارد که ابزاری برای حفاظت از عرصه‌‌‌های طبیعی و به‌تبع آن تالاب‌‌‌ها باشد. وضعیت نامناسب تالاب‌‌‌های ایران و پتانسیل‌‌‌های مغفول مانده در حوزه پرنده‌‌‌نگری سبب شد در اولین همایش ملی «پارک‌‌‌های ملی و مناطق تحت حفاظت» که در پارک ملی گلستان با حضور استادان دانشگاه…

قرار بود اینجا پاریس شود

بهناز جلالي‌پور ، در سالگرد اکتشاف نفت از مسجد سلیمان گزارش می‌دهد احتمالا زامیاد، ایزدبانوی زمین در ایران، روزی خیر و برکت مطلق برای این خاک خواسته است. خواسته خاکش طلا شود، که شد و ایران روز پنجم خرداد ۱۲۸۷ با باران نفت بیدار شد و مسجد سلیمان ستاره ایران شد. این شهر قرار بود یک «پاریس» دیگر شود؛ اما حالا…

از شکنندگی دولت در افغانستان

سيد اميررضا انگجي، پژوهشگر توسعه اقتصادی افغانستان در طول دو قرن گذشته با معارضات و چالش‌های بزرگی مواجه بوده است؛ کشوری با بالاترین درجه نابرابری قومی، تنوع قومی پیچیده و بالا و همین‌طور کشوری که با کشیده شدن مرزهای مصنوعی دیورند در سال۱۸۹۳ از دسترسی به دریا محروم و تبدیل به یکی از کشورهای بزرگ محصور در خشکی جهان شد.…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

آیا طرح تفصیلی شهر تهران نیاز به بازنگری دارد؟

دکتر فاطمه عباسی، معمار متعاقب ابلاغ طرح جامع شهر تهران در سال 1386، طرح تفصیلی شهر تهران در سال 1391 تدوین و ابلاغ شد. هدف طرح تفصیلی، طراحی و انتظام بخشی کالبدی و فضایی شهرسازی شهر تهران بود؛ اما آیا این هدف محقق شد؟ به عنوان محقق حوزه مدیریت شهری و علاقهمند به حوزه شهرسازی و با مشورت با سایر…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

 واکاوی تخریب به بهانه آبادی  (اشاره ای به تخریب بافت تاریخی شیراز )

بیژن علی آبادی مقدمه :      با توجه باينكه قسمتي از بافت تاريخي  شيراز به بهانه آبادي تخريب شده و اين روند ادامه دارد نگارنده را برآن داشت كه از مقاله اي برگرفته از نشريه پيام ساختمان كه در تاريخ 15 مهر 1391 بدين مضمون به چاپ رسيده بود را به دليل تشابه موضوع تخريب به بهانه آبادي در شيراز…

خط بی‏‏‌پایان فساد

دکتر موسی غنی‏‏‌نژاد ، اقتصاددان رسانه‌‌‌ای شدن فسادهای اقتصادی و مالی در سال‌های پس از انقلاب اسلامی در ایران از اواخر دهه ۱۳۶۰ و اوایل دهه ۱۳۷۰ آغاز شد. به نظر می‌رسد شکل‌‌‌گیری «شرکت‌های مضاربه‌‌‌ای» نخستین مورد از فساد گسترده‌‌‌ای باشد که به‌طور مستقیم سرمایه‌‌‌های مردم عادی را هدف قرار می‌‌‌داد. علت پیدایش و گسترش این شرکت‌ها به ناکارآمدی نظام…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

«همگامی ادبیات و نقاشی قاجار» رونمایی می‌شود

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، نشست رونمایی و نقد کتاب «همگامی ادبیات و نقاشی قاجار» نوشته جواد علی محمدی اردکانی با حضور سعید اسدی، سید محمد بهشتی و فرهاد نظری در تالار امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود. این کتاب 6 فصل دارد که به ترتیب عبارتند از؛ «بررسی زمینه‌های شکل‌گیری نقاشی نیمه…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

نقدی بر نقد کتاب بررسی سبک‌شناسی معماری تألیف نادر سلطان‌زاده

گزارش حاضر به ارائه اهم موارد مطرح شده در اولین جلسه نقد کتاب در تاریخ 6 تیر 1392 می‌پردازد. در این نشست که به همت مؤسسه منظر پایدار، مؤسسه جهان باغ ایرانیان، سایت معمارنت، انجمن مفاخر معماری و ... برپا شد، اساتید و معمارانی همچون حسین سلطان‌زاده، اسکندر مختاری و فرامرز پارسی به معرفی و بررسی کتاب «نقدی بر سبک‌شناسی…