ساختمانهای دویا چند پوسته

مدرس دوره های تخصصی مهندسین ، مدرس دانشگاه Javanbakht.urban@yahoo.com مقدمه : انسان برای محافظت خود در برابر عوامل طبیعی از لباس استفاده می کند و ساختمان به تعبیری لباس دوم انسان است که برای انسان شرایط مناسب را فراهم می کند ، دما ی مناسب ، کنترل تابش ، باد و رطوبت توسط ساختمان کنترل می شود . معماران در…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

نقاط اتصال ما؛ بزرگ‌ترین دارایی ما

دکتر جعفر خیرخواهان کتاب «جاده باریک آزادی» (نوشته عجم‌اوغلو و رابینسون) که مسیرها و موقعیت‌های قابل تصور با قدرت کم و زیاد حکومت و جامعه را ترسیم می‌کند، بهترین ترکیب یا موقعیت مطلوب را جایی می‌داند که نه حکومت و ارگان‌های دولتی خیلی قدرتمند و زورگو باشند و نه جامعه و بخش خصوصی خیلی قوی و همه‌کاره شده باشد. مکان…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

دنیای معماران

معماری یه زمانی برای خودش دنیایی بود ،یه دوره فوق لیسانس هفت ،هشت ساله که اونقدر تو دانشگاه می موندی تا خوب همه چیزهایی که برای معمار شدن لازم داشتی ،یاد نمی گرفتی نمی زاشتن بیایی بیرون ،یه جور دوره ریاضت کشی بود ،دوره خودسازی، دوره ایران گردی، دوره تجربه اندوزی ،دوره کار شدید ،دوره شب بیداری ،دوره  پیدا کردن…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

جایگاه هنر و هنرمند درجامعه‌ی مدرن

امیر جوانبخت - عضو انجمن مفاخر معماری ایران Javanbakht.urban@yahoo.com مقدمه هنرمند سنتی جایگاه خاصی در جامعه داشت و اکثر مردم اورا میشناختند و برایش احترام خاصی قائل بودند. خطاطان ، نقاشان سفالگران و معماران   هرکدام جایگاه خاص خود را داشتند و این به سه  دلیل بود: یکی فرهنگ و نگاه مردم به مقوله ی هنر ، دوم  دسترسی محدود و…

یک قرن انتظار برای تولید کارخانه‌ای

از مقاله‌ای به قلم سیدعطاءالله سینایی - استادیار علوم اجتماعی دانشگاه پیام‌نور بررسی علل نهادی توسعه‌نیافتگی صنعت کفش و چرم ایران در قرن نوزدهم میلادی با وجود شرایط نامناسب اقتصادی قرن نوزدهم، اوضاع برای کفاشان یا اروسی‌دوزان بد نبود. میرزا حسین تحویلدار در اثر خود، برخلاف دیگر جماعات و مشاغل، وضع اروسی‌دوزان را رو به رشد برمی‌شمارد. در همه موارد…

از بازار تا مدرسه

البرز، در تاریخ ۲۷ اسفند سال‌۱۳۴۲ تمام اموال خود را با تاسیس بنیاد فرهنگی البرز با سرمایه‌‌‌‌‌ای معادل سرمایه ایجاد یک بانک خصوصی در کشور وقف کرد و بعد از تاسیس بنیاد و بر حسب شرایط، اقدامات نیکی را طی سال‌های ۱۳۴۵ تا سال‌۱۳۵۵ انجام داد. سرمایه بنیاد در سال‌۱۳۵۳ به دویست و پنجاه و هشت‌میلیون‌ ریال رسید، ‌این بنیاد…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

ایران روی موج تهران

بهناز جلالي‌پور  گزارش تحقیقی «دنیای اقتصاد» از مصوت شدن جامعه «اینجا تهران است»، صدایی محکم و پرصلابت، در یک لحظه، یک آن و ضریبی از ثانیه، از جعبه جادو، همه ایران را در قالب پایتخت معرفی کرد؛ آن هم به سال ۱۳۱۹ که فقط چند برج و بارو داشت، بی‌کارخانه و راه‌های کوتاه و بلند و هنوز شهر فرصت‌ها نشده…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

هزینه پیدا و پنهان گذار سیاسی

چرا گذار به دموکراسی کار آسانی نیست؟ با گذشت بیش از یک قرن از تقابل نظام‌های سیاسی دموکراتیک و دیکتاتوری، کم و بیش مزایا و معایب هر یک از این دو مدل سیاسی آشکار شده و کفه ارزیابی‌ها به سمت کارآمدتر بودن نهادهای دموکراتیک می‌چربد. در واقع اگر بتوان از یک ویژگی مشترک و غالب میان فعالان سیاسی و پژوهشگران…

خاورمیانه «کالیفرنیا» نیست

کامران کرمی جان هافمن، تحلیلگر سیاست خارجی موسسه کاتو در تحلیلی منتشرشده در دانشگاه جورج‌تاون با اشاره به ادبیات شرق‌شناسانه در غرب تاکید کرد که حاکمان مستبد خاورمیانه عربی از گزاره‌های این تفکر برای توجیه قدرت خود استفاده می‌کنند. به‌طور مثال بن‌زاید با تکرار این جمله که اینجا کالیفرنیا نیست، استقرار دموکراسی در منطقه را برابر با بی‌ثباتی و تقویت…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

بهشت ۵۰۰‌میلیارد دلاری

عربستان درحال ایجاد منطقه‌ای به اندازه ۱۵زمین فوتبال است تا به یک واحه باغبانی در حومه «پروژه نئوم» تبدیل شود. نئوم، برنامه بلندپروازانه محمد بن‌‌‌‌‌‌‌‌سلمان، ولیعهد عربستان برای ساخت ابرشهر تکنولوژیکی است که از ساحل دریای سرخ تا صحرا امتداد دارد. این پروژه در ۲۰۱۷ به ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌عنوان بخشی از برنامه چشم‌‌‌‌‌‌‌‌انداز ۲۰۳۰ عربستان و با هدف ایجاد منبع اقتصادی جدید…