تقدیر از نادر اردلان

نویسنده :امیر جوانبخت – عضو هیات علمی دانشگاه  آزاد اسلامی محقق در زمینه معماری پایدار و بهینه سازی مصرف انرژی رییس هیات مدیره شرکت نماد طرح و هنر Javanbakht.urban@yahoo.com به مناسبت تقدیر از نادر اردلان در مراسم اهداء جوایز چهارمین مسابقه معماری داخلی- 12/7/90 مجله معماری و ساختمان از تئوری تا عمل در مراسم اهدا جوایز چهارمین دوره مسابقه معماری…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

جایگاه هنر و هنرمند درجامعه‌ی مدرن

امیر جوانبخت - عضو انجمن مفاخر معماری ایران Javanbakht.urban@yahoo.com مقدمه هنرمند سنتی جایگاه خاصی در جامعه داشت و اکثر مردم اورا میشناختند و برایش احترام خاصی قائل بودند. خطاطان ، نقاشان سفالگران و معماران   هرکدام جایگاه خاص خود را داشتند و این به سه  دلیل بود: یکی فرهنگ و نگاه مردم به مقوله ی هنر ، دوم  دسترسی محدود و…

از بازار تا مدرسه

البرز، در تاریخ ۲۷ اسفند سال‌۱۳۴۲ تمام اموال خود را با تاسیس بنیاد فرهنگی البرز با سرمایه‌‌‌‌‌ای معادل سرمایه ایجاد یک بانک خصوصی در کشور وقف کرد و بعد از تاسیس بنیاد و بر حسب شرایط، اقدامات نیکی را طی سال‌های ۱۳۴۵ تا سال‌۱۳۵۵ انجام داد. سرمایه بنیاد در سال‌۱۳۵۳ به دویست و پنجاه و هشت‌میلیون‌ ریال رسید، ‌این بنیاد…

تنها قنات ۲ طبقه جهان در آستانه نابودی

کاشان _ ایرنا _ صدور پروانه ساختمانی در حریم قنات "مون" به عنوان تنها قنات ۲ طبقه جهان این اثر بزرگ تاریخی را در آستانه نابودی قرار داده و اگر این پروانه‌ها توسط دستگاه‌های ذیربط ابطال نشود تا چند سال دیگر از این اثر ارزشمند چیزی باقی نخواهد ماند. به گزارش ایرنا، قنات ۲ طبقه "مون" در اردستان با قدمت…

فیروز نادری، دانشمند ایرانی درگذشت

فیروزنادری، مدیرکل اکتشافات منظومه شمسی در ناسا، دار فانی را وداع گفت. به گزارش جماران؛ فیروز نادری، دانشمند ایرانی درگذشت و این خبر را، دقایقی پس از فوت وی، خواهرزاده دکتر فیروز نادری در صفحه شخصی‌اش در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد. فیروز نادری، پنجم فروردین ۱۳۲۵ در شیراز به دنیا آمد. ۴ سال بیشتر نداشت که پدر و مادرش از…

حاج حبیب‌الله، تاجر مشروطه‌خواه

سیداحمد عقیلی میرزا سیدحبیب‌الله امین‌التجار اصفهانی (زاده۱۲۶۳- مرگ ۱۳۲۸شمسی) بازرگان، ملّاک، رئیس اتاق بازرگانی تهران و نماینده اصفهان در مجلس شورای ملی بود. وی از تجار سرشناس و اثرگذار اصفهان در عصر مشروطه محسوب می‌شد که به حمایت مالی از این نهضت پرداخت و نماینده اصفهان در ادوار چهارم، ششم، هفتم، هشتم و پانزدهم مجلس شورای ملی بود. حاج حبیب‌الله…

یکی درنگ ِ هنر بر کتیبه توفان

همچنان نگران تخریب بافت تاریخی شیراز شاهرخ تندروصالح درنگ: «آن که نتواند نور امروز را بر گذشته بتاباند، ناچار، تاریکی های گذشته امروزش را فراخواهد گرفت.» آیا از خودتان می پرسید که این جمله را در کدام کتیبۀ باستانی خوانده اید؟ به حافظۀ مبارک فشار می آورید تا ببینید آنچه را مرور می کنید، از جناب کانت است یا هگل؟ آیا…

کاشان صنعتی یا فرهنگی؟

طرح باغ‌موزه و کریدرهای فرهنگی بین‌شهری دکتر محمدرضا مهدیزاده ـ جامعه‌شناس آینده و نوع توسعه و رشد موفق شهرها چونان کشورها، در احاطه عوامل و معیارهای مختلف است و با نگاه جامع و کلان‌نگری چون آمایش سرزمینی و پایداری، بنا به شرایط هر زمانه مشخص می‌شود. امروزه سخن از یک الگوی واحد و لایتغیر و تعصب و اصرار بر آن،…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

خانه «پدر چای ایران» ارزش توجه کردن را دارد

مدیرعامل انجمن مفاخر معماری ایران گفت: برخی از بناهای ارزشمند را به‌خاطر ارزش هویتی‌شان ثبت می‌کنیم،‌ اما خانه‌ی «پدر چای ایران» از دیدگاه هویتی و ملی، ارزشمند است و باید به آن توجه شود. به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خانه‌ی «محمد میرزا کاشف‌السلطنه» مشهور به «پدر چای ایران» که نخستین واردکننده‌ی چای به کشور بوده،…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

استان گیلان در سال ۹۳ به ایران و جهان معرفی می‌شود

سید علیرضا قهاری رئیس انجمن مفاخر معماری ایران در گفتگو با خبرنگار حوزه میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران گفت: غنای میراث فرهنگی و موهبت های طبیعی و جغرافیایی در سرزمین کهن ایران، دست کم بر ساکنان این مرز و بوم پوشیده نیست. وی افزود:ایرانیان از دیرینگی تمدن ایران زمین و تحول آن در طول تاریخ آگاه اند و هر انسانی که…