لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

استراتژی‏‏‌های مدیریت پایداری شرکتی

توسعه پایدار آینده‌‌‌ای مطلوب را برای جوامع بشری متصور می‌شود و به دنبال برآوردن نیازها، بدون به خطر انداختن آینده است. یک شرکت زمانی می‌تواند ارزش‌‌‌آفرینی کند که روش مدیریتی آن شامل خصوصیات پایداری به‌ویژه در ارتباط با یکپارچه‌سازی ابعاد اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی باشد. پس از کرونا ادبیات جدیدی برای روند فعالیت‌‌‌ شرکت‌ها در جهان ایجاد شد که…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

واکاوی تخریب درون میدان ها ی درون شهری توسط شهرداری تهران

مقدمه اين مقاله مربوط به  تخريب  و باز سازي درون ميدان  انقلاب اسلامي است . متاسفانه در چند سال اخير شهرداري تهران نسبت به تخريب درون چندين ميدان كه قبلا" توسط هنرمندان طراحي گرديده و داراي معاني و مفاهيم لازمه بوده اقدام نموده كه اين عمل شهرداري تهران علاوه بر تخريب اثر هنري طرح و اجرا شده داخل ميدان است…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

سیری در معماری بانک ها در ایران

ساختمان بانك ها سمبل قدرت بانك ها است نویسنده: مهندس بیژن علی آبادی پيش گفتار : همه بانك ها را شناخته و نقش بانك ها در معاملات غير قابل انكار مي دانند از اين رو لازم دانست كه در مورد پيدايش بانك ها در ايران و معماري جاري بر آن تحقيق و پژوهشي انجام دهد از اين رو برداشت آزادي…

ایده‌هایی برای ایران۱۴۳۰

دکتر حسین جوشقانی - اقتصاددان در شرایطی که برنامه‌ریزی برای ۳۰روز آینده بسیار سخت و غیرممکن به نظر می‌رسد، شاید صحبت از برنامه‌ریزی برای ۳۰سال آینده کشور امری خیالی باشد و بیشتر یک شوخی برداشت شود. ولی اتفاقا زمانی‌که با چالش‌های متعدد اقتصادی، سیاسی، امنیتی، تجاری و اجتماعی روبه‌رو هستیم، تعیین کلان‌ایده‌ها و اولویت‌های اصلی، مهم‌ترین وظیفه‌ رهبران ارشد کشور…

تلفیق هنر و تصمیم‌گیری استراتژیک

چه کسب و کارهایی شبیه یک شاهکار هنری هستند؟ نویسنده: Peter Lorangeمترجم: مهدی نیکوئی منبع: european business review هیچ جنبه‌‌‌ای از رفتارهای انسان در خلأ اتفاق نمی‌‌‌افتد. پس نمی‌توان بین فعالیت‌‌‌های مختلفی که انجام می‌‌‌دهیم، مرزی واقعی کشید. یکی از راه‌‌‌های شناخت و بهره بردن آگاهانه از این حقیقت، الهام گرفتن از هنر است. در این مقاله پیتر لورنج (Peter…

جواب معمای «متروپل تهران»

نجمه رجب چرا ساختمان‌های «خلازیر» فروریخت؟ تحقیقات «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد ساختمان‌‌‌هایی که در منطقه۱۹ «حین عملیات تخریب، دچار ریزش و حادثه شدند» فاقد پروانه ساختمانی بوده‌‌‌اند وجه اشتراک حادثه ساختمانی روز یکشنبه در جنوب پایتخت با «متروپل» آبادان شناسایی شد. بررسی ریشه حادثه ریزش دومینویی تخریب ساختمان‌‌‌های واقع در شهرک احمدیه منطقه خلازیر تهران که روز یکشنبه رخ داد نشان…

چگونه شهرهای پایدار بزرگ بسازیم؟

مترجم: مریم رضایی منبع: strategy+busienss ضربدرهای بزرگ سفید که روی آسفالت مرکز شهر برلین نقاشی شده‌‌‌اند، به خلبانان این پیام را منتقل می‌کنند که باند فرود فرودگاه تاریخی تگل، محصول محاصره شهر توسط شوروی در سال ۱۹۴۸، برای همیشه بسته شده است. اما وقتی دقیق‌‌‌تر نگاه کنید، نشانه‌‌‌های زیادی از ظهور یک بنگاه جدید را می‌‌‌بیند: «برلین‌TXL»، که بیش از…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

معماری دهه ۱۳۴۰ در ایران

در متن بسیاری از طراحی‌های دهه‌های ۳۰ و۴۰ دانشکده هنرهای زیبا تفکری خاص وجود داشت. به‌طور کلی سه گروه عمده را می‌توان تشخیص داد: گروه اول آثاری هستند که با احجام و اشکال ساده هندسی، در قالب مکعب، کار شده‌اند گروه دوم آثاری هستند که احجام و فرم‌های آنها کاملا آزادند و قید راست‌گوشه بودن ندارند؛ گروه سوم آثاری هستند…

بوروکراسی در خدمت چه کسی؟

جعفر خیرخواهان / اقتصاددان «ظرفیت حکومت به معنای توانایی آن در رسیدن به اهدافش تعریف می‌شود. این اهداف اغلب شامل اجرای قوانین، حل‌وفصل مرافعات، تنظیم فعالیت‌‌‌های اقتصادی و مالیات‌ستانی از آنها و تامین زیرساخت‌ها یا سایر خدمات عمومی است. تصمیم برای به راه‌انداختن جنگ نیز می‌تواند جزو آنها باشد. ظرفیت حکومت تا حدودی به نحوه سازماندهی نهادها و حتی به…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

برترین دانشگاه‌های جهان در رشته «معماری»

نظام رتبه‌بندی «کیواس»( QS) به تازگی جدیدترین رتبه دانشگاه‌های جهان برای رشته «معماری» را منتشر کرد. به گزارش ایسنا به نقل از آرک‌دیلی، رتبه بندی «کیواس» یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی بین المللی است که توسط مؤسسه کاکارلی سیموندز انگلستان صورت می‌گیرد. یکی از رتبه‌بندی‌های مهمی که این پایگاه به صورت سالانه انجام می‌دهد، ارزیابی و سنجش دانشگاه‌ها در…