معرفی استان سال

به نام خدا كمیسیون ایرانشناسی انجمن مفاخر معماری ایران، برای معرفی سرزمین ایران به مخاطبان خود ، از سال ١٣٨٦ ، نسبت به تعیین هرسال به نام یك استانِ كشور، اقدام نموده و طی آن با اجرای برنامه های مختلف (نظیر بازدیدهای دوره ای، برگزاری نشست های پژوهشی- فرهنگی، مسابقات و درسالهای اخیر اختصاص صفحاتی در فضای مجازی... ) به…

کردستان به عنوان استان منتخب سال ۱۴۰۴

کردستان به عنوان استان منتخب در سال ١٤٠٤ معرفی شد همزمان با برگزاری هجدهمین نمایشگاه گردشگری تهران، کردستان به عنوان استان منتخب در سال ١٤٠٤ معرفی شد. به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان؛ در این آئین که هم‌زمان با برگزاری هجدهمین نمایشگاه گردشگری تهران و با حضور زارعی سرپرست پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری کشور، بهشتی عضو شورای…

ایران به رتبه چهارم میراث ناملموس جهان ارتقا یافت

*قائم مقام و معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جایگاه ایران در میراث ناملموس جهانی با ثبت پرونده‌های متعدد در سال جاری، برای نخستین بار به رتبه چهارم ارتقا یافت* *گزارش کامل: ** https://www.khouztourism.ir/post/3620  *در صورت پیام‌ خطا صفحه، فیلتر شکن گوشی را غیر فعال کنید*.  *رسانه تخصصی گردشگری و‌فرهنگی خوزستان را درشبکه های مجازی دنبال کنید* …

نشست “کندوان” اولین روستای گردشگری جهانی ایران

سه شنبه اول آبان 1403 خانه تاریخی حیدرزاده تبریز از ساعت 15 الی 17 لینک ورود به جلسه در پوستر درج گردیده است.

میراث کهن اما غریب: درباره مناره‌های تاریخی اصفهان

محمدرضا کلاهدوزان نوشتن از بناهای تاریخی اصفهان و ویژگی‌های بی‌نظیر آنها دلچسب و شیرین است اما بی‌توجهی‌ها به آثار کمتر شناخته‌شده این خطه و دیدن آنچه بر این سازه‌های ارزشمند می‌گذرد، تلخ است و غمبار. برای تهیه گزارش از بناهای تاریخی گمنام شهر اصفهان به کنار مناره «ساربان» و «چهل دختران» در خیابان «کمال» می‌روم تا از آنچه بر این…

بررسی محوطه باستانی ۴۵۰۰ ساله بجنورد توسط باستان شناسان

محوطه چهار هزار و ۵۰۰ساله کلاته یاور در مرکز خراسان‌شمالی که براساس گمانه‌زنی‌ها قدمت آن به عصر مفرغ باز می‌گردد؛ اینک زیر ذره‌بین باستان‌شناسان قرار گرفته تا زوایای دیگری از تاریک و روشن تاریخ این عصر را بازگو کند. به گزارش ایرنا، هزاره‌های تاریخ این بار نه در مانه و سملقان، بلکه در مرکز خراسان‌شمالی زبان به سخن گشوده‌اند تا…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

 واکاوی تخریب به بهانه آبادی  (اشاره ای به تخریب بافت تاریخی شیراز )

بیژن علی آبادی مقدمه :      با توجه باينكه قسمتي از بافت تاريخي  شيراز به بهانه آبادي تخريب شده و اين روند ادامه دارد نگارنده را برآن داشت كه از مقاله اي برگرفته از نشريه پيام ساختمان كه در تاريخ 15 مهر 1391 بدين مضمون به چاپ رسيده بود را به دليل تشابه موضوع تخريب به بهانه آبادي در شيراز…

خلیج فارس در آثار مورخان باستان

محمدرضا سحاب* اشاره: این مقاله قسمت اول از پژوهشی مهم و باارزش درباره نقشه ها و اشارات مورخان و جغرافی دانان سراسر جهان، از قدیم ترین ادوار تا دوره اسلامی و سپس دوره رنسانس و عصر تحولات نوین است. در این شماره به مناسبت روز ملی خلیج فارس، بخش اول مقاله را که به قلم استاد محمدرضا سحاب، یکی از…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

خانه «پدر چای ایران» ارزش توجه کردن را دارد

مدیرعامل انجمن مفاخر معماری ایران گفت: برخی از بناهای ارزشمند را به‌خاطر ارزش هویتی‌شان ثبت می‌کنیم،‌ اما خانه‌ی «پدر چای ایران» از دیدگاه هویتی و ملی، ارزشمند است و باید به آن توجه شود. به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خانه‌ی «محمد میرزا کاشف‌السلطنه» مشهور به «پدر چای ایران» که نخستین واردکننده‌ی چای به کشور بوده،…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

عبدالعزیز فرمانفرماییان

عبدالعزیز فرمانفرماییان معمار استادیوم آزادی، از بنیانگذاران نظام مهندسی جدید در ایران و از تهیه‌کنندگان "نقشه جامع شهر تهران" جمعه ۳۱ خرداد در سن ۹۳ سالگی دار فانی را وداع گفت. به گزارش مهر، عبدالعزیز فرمانفرماییان معمار معاصر، استاد دانشگاه تهران و از بنیانگذاران نظام مهندسی جدید در ایران روز گذشته بر اثر بیماری طولانی‌مدت در شهر "پالما د مایورکا"…