میراث کهن اما غریب: درباره مناره‌های تاریخی اصفهان

محمدرضا کلاهدوزان نوشتن از بناهای تاریخی اصفهان و ویژگی‌های بی‌نظیر آنها دلچسب و شیرین است اما بی‌توجهی‌ها به آثار کمتر شناخته‌شده این خطه و دیدن آنچه بر این سازه‌های ارزشمند می‌گذرد، تلخ است و غمبار. برای تهیه گزارش از بناهای تاریخی گمنام شهر اصفهان به کنار مناره «ساربان» و «چهل دختران» در خیابان «کمال» می‌روم تا از آنچه بر این…

بررسی محوطه باستانی ۴۵۰۰ ساله بجنورد توسط باستان شناسان

محوطه چهار هزار و ۵۰۰ساله کلاته یاور در مرکز خراسان‌شمالی که براساس گمانه‌زنی‌ها قدمت آن به عصر مفرغ باز می‌گردد؛ اینک زیر ذره‌بین باستان‌شناسان قرار گرفته تا زوایای دیگری از تاریک و روشن تاریخ این عصر را بازگو کند. به گزارش ایرنا، هزاره‌های تاریخ این بار نه در مانه و سملقان، بلکه در مرکز خراسان‌شمالی زبان به سخن گشوده‌اند تا…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

 واکاوی تخریب به بهانه آبادی  (اشاره ای به تخریب بافت تاریخی شیراز )

بیژن علی آبادی مقدمه :      با توجه باينكه قسمتي از بافت تاريخي  شيراز به بهانه آبادي تخريب شده و اين روند ادامه دارد نگارنده را برآن داشت كه از مقاله اي برگرفته از نشريه پيام ساختمان كه در تاريخ 15 مهر 1391 بدين مضمون به چاپ رسيده بود را به دليل تشابه موضوع تخريب به بهانه آبادي در شيراز…

خلیج فارس در آثار مورخان باستان

محمدرضا سحاب* اشاره: این مقاله قسمت اول از پژوهشی مهم و باارزش درباره نقشه ها و اشارات مورخان و جغرافی دانان سراسر جهان، از قدیم ترین ادوار تا دوره اسلامی و سپس دوره رنسانس و عصر تحولات نوین است. در این شماره به مناسبت روز ملی خلیج فارس، بخش اول مقاله را که به قلم استاد محمدرضا سحاب، یکی از…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

خانه «پدر چای ایران» ارزش توجه کردن را دارد

مدیرعامل انجمن مفاخر معماری ایران گفت: برخی از بناهای ارزشمند را به‌خاطر ارزش هویتی‌شان ثبت می‌کنیم،‌ اما خانه‌ی «پدر چای ایران» از دیدگاه هویتی و ملی، ارزشمند است و باید به آن توجه شود. به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خانه‌ی «محمد میرزا کاشف‌السلطنه» مشهور به «پدر چای ایران» که نخستین واردکننده‌ی چای به کشور بوده،…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

عبدالعزیز فرمانفرماییان

عبدالعزیز فرمانفرماییان معمار استادیوم آزادی، از بنیانگذاران نظام مهندسی جدید در ایران و از تهیه‌کنندگان "نقشه جامع شهر تهران" جمعه ۳۱ خرداد در سن ۹۳ سالگی دار فانی را وداع گفت. به گزارش مهر، عبدالعزیز فرمانفرماییان معمار معاصر، استاد دانشگاه تهران و از بنیانگذاران نظام مهندسی جدید در ایران روز گذشته بر اثر بیماری طولانی‌مدت در شهر "پالما د مایورکا"…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

گنبد قابوس هم جهانی شد

خبرگزاری میراث فرهنگی ـ گروه میراث فرهنگی ـ دقایقی قبل (امروز 10 تیرماه) و تنها دو ساعت پس از ثبت جهانی مسجد جامع اصفهان، گنبد قابوس، به عنوان بزرگترین بنای آجری جهان در فهرست میراث جهانی جای گرفت. به گزارش CHN اجلاس یونسکو برای ثبت آثار میراث جهانی، طی هفته گذشته در سن پترزبوگ روسیه آغاز شده و همچنان ادامه…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

مسجد جامع اصفهان به میراث جهانی پیوست

خبرگزاری میراث فرهنگی ـ گروه میراث فرهنگی ـ مسجد جامع اصفهان که یکی از مهمترین مساجد جهان اسلام محسوب می‌شود، دقایقی پیش (امروز 10 تیرماه) به فهرست میراث جهانی پیوست. به گزارش CHN اجلاس یونسکو برای ثبت آثار میراث جهانی، طی هفته گذشته در سن پترزبوگ روسیه آغاز شده و همچنان ادامه دارد. دقایقی پیش این اعضای شرکت کننده در…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

خروج آثار تاریخی از فهرست ملی ناشی از نقص قوانین است

سید علیرضا قهاری رئیس انجمن مفاخر معماری ایران به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: ثبت آثار تاریخی در كشورمان از سال 1310 هجری شمسی آغاز و تاكنون بیش از 25 هزار اثر تاریخی ثبت شده ایم كه این آثار با توجه به قوانین كشورمان به ثبت رسیده است. وی تصریح كرد: متاسفانه برای جلوگیری از خروج آثار تاریخی از فهرست ملی…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

شناسایی نخستین چارتاقی اروپایی مشابه چارتاقی‌های ایران

خبرگزاری میراث فرهنگی ـ گروه میراث فرهنگی ـ نخستین چارتاقی اروپایی که مشابهت های بسیاری با چارتاقی‌های ایران و ویژگی‌های تقویمی و نجومی آنها دارد، در اتریش شناسایی شد. این چارتاقی که بازمانده‌ای از دوران امپراتوری روم است، همراه با دین میترا، نشانه و شاهد دیگری از نفوذ فرهنگی و علمی ایران عصر اشکانی در اروپای رومی خبر می دهد.…