یکصد و نود و سومین گفتمان هنر و معماری
یکصد معمار، یکصد انتخاب – نشست پنجم
نشست پنجم، نیمه راه برنامه یکصد معمار، یکصد انتخاب است. در چهار نشست نخست این برنامه، ۳۹ اثر ایرانی معاصر بهعنوان نمونههای برتر معماری معاصر ایران (در کنار گفتگوها و برنامههای جنبی دیگر) معرفی شد. در نشست چهارم، آثار معرفیشده هم به نسبت سه نشستِ قبلی، تازگی و حساسیت بیشتری داشتند. اساساً، هرچه پیشتر میرویم، دایره انتخاب آثار محدودتر، و در مقابل، هیجان انتخاب، بیشتر میشود و بههمین سبب، هر نشست این برنامه، نسبت به نشست قبلی، تازه های بیشتری به ارمغان میآورد.
با اینحال، هنوز آثار فاخر و زیبای بسیاری وجود دارد که معرفی نشدهاند. برای مخاطبین نشست پنجم، حتما، تعدادی از این آثار و آشنایی با آنها لذتبخش و آموزنده خواهدبود. آثاری از تهران و اصفهان و مشهد و جاهای دیگر. خوشبختانه، برنامههای «یکصد معمار، یکصد انتخاب» نوعی اعتماد به نفس در میان معماران و دستاندرکاران این حرفه بوجود آوردهاست. پس از سالها و دههها گلایه از فقدان معماری ارزنده، اینک نگاهی منطقیتر به داشتههامان پیدا میکنیم و استدلالهای عصبی و احساسی را به کنار میگذاریم. امروز، در مییابیم که اگر کمی دقیق تر به موضوع و به آنچه که داریم نگاه کنیم، جانمایهها و ردپاهای خوبی برای پیمودن راه معماری اصیل و امروزی ایران داریم. با هر نشست، این اعتقاد و اعتماد قویتر میشود.
«یکصدمعمار، یکصد انتخاب»، پس از چهار نشست اول، تبدیل به جریانی متین و شایسته شده و بسیاری از معماران و علاقمندان به حرفه، این روند را حمایت میکنند. یکی از نشانههای این حمایت آن است که از شهرهای مختلف تماس گرفته میشود و گلایه از آنکه چرا از شهر و دیار آنها اثری معرفی نمیشود؟ و پاسخ ما پیوسته آن است که آثار را ما معرفی نمیکنیم خود اهالی حرفه هستند که حسب مورد یا علاقه به ارائه اثری از این یا آن معمار، از این یا آن شهر میپردازند. البته، همیشه این آرزو برای مجریان برنامه وجود دارد که آثار ساختهشده در شهرهای مختلف کشور، آنانی که شایسته معرفیشدن هستند، در برنامه ارائه شوند. در نشستهای پیشین، نمونههای صادق این آرزو را شاهد بودیم.
در نشست پنجم «یکصدمعمار، یکصد انتخاب»، ایرج اعتصام، گیتی اعتماد، فریبرز دولتآبادی، فواد رفیعی، محمد سمنانی، بابک شکوفی، فریده صائبی، محمدحسن طالبیان، احمد گشایشی، حسین ناصری و محسن وفامهر حضور دارند. البته، حضور فواد رفیعی، معمار ایرانی مقیم کانادا، بصورت مصاحبه ضبطشده خواهدبود.
برنامه، راس ساعت ۱۶ شروع خواهدشد و حضور علاقمندان، دقایقی پیش از ساعت ۱۶، سبب انتظام بیشتر آن خواهدبود.
زمان:چهارشنبه ۲۱ بهمن ماه ۱۳۹۴ از ساعت ۱۶ الی ۱۸:۳۰
مکان:باغ موزه قصر ، خیابان شریعتی ، خیابان مطهری شرقی