سردرهای ایرانی ثبت شده از دریچه دوربین عکاسان ایرانی با برگزاری جشنواره عکاسی رواق منظر ماندگار می شود.
کانون عکاسان ایران درنظر دارد با برگزاری جشنواره عکاسی از سردرهای ایرانی «رواق منظر» فرصتی فراهم کند تا عکس های گرفته شده از سردر خانه ها ی تار یخی و قدیمی علاوه بر غنی شدن آرشیوی از میراث کشور به حفظ میراث و ارائه الگویی برای معماران کشور برای طراحی سردرهای ابنیه فعلی با توجه به هویت ایرانی و اسلامی باشد.
به گفته «نازنین کاظمی نوا» دبیر جشنوراه رواق منظر این جشنواره با هدف بررسی علت وجودی سردرها در ابنیه قدیمی، شناسایی و معرفی نقش سردرها در معرفی ایرانی اسلامی شهرها، بررسی نقش سردرها در زیبایی بصری و معنوی شهرها برگزار می شود و عکاسان حرفه ای و حتی غیر حرفه ای تا هشتم شهریور مهلت دارند که آثار خود را به پایگاه الکترونیکی www. Photosardar.ir ارسال کنند.
«داریوش محمدخانی» عکاس و یکی از داوران جشنواره رواق منظر در نشستی خبری در فرهنگسرای شفق برگزار شد، گفت: در گذشته سردرها با کلمات عربی حک می شدند و به دلیل اعتقادات مذهبی اهالی خانه با توسل به ائمه اطهار و توکل بر خداوند به خانه های خود ورود و خروج می کردند که این مسئله نشان از پویایی و اعتقادات زیبای گذشتگان است که در عصر حاضر کمتر دیده می شود. چنانچه جای بسیاری از سردرهای ایرانی را المان های ناهنجار گرفته است.
این پژوهشگر و مدرس دانشگاه افزود: هم اکنون با از بین رفتن سردرها و کوبه ها بخشی از فرهنگی که متعلق به ایرانیان است نابود و به فراموشی سپرده شده و این اتفاق را می توان آشکارا در معماری ناهمگون شهر مشاهده کرد.
کوروش یزدانی، از دیگر داوران این جشنوراه نیز اظهار کرد:کتیبه اثر هنری است که در بستر فرهنگ بوجود آمده و تابع مرزبندی های امروزی که زاییده اتفاقات گوناگون و عمدتا سیاسی سده های اخیر نیست.
وی افزود: کتیبه ها را می توان از زوایای گوناگون و در محدوده های مختلف مورد بررسی قرار داد. در بررسی کتیبه ها گاهی میدان تحقیق می تواند به یک مکان مشخص خلاصه شود و یک نوع خط، چون کتیبه های نستعلیق مسجد و مدرسه عالی شهید مطهری (سپهسالار). گاهی نیز وسعت این میدان یک شهر یا یک کشور و یا منطقه می تواند باشد.
بخش های موضوعی جشنواره به سردرهای نوشتاری با مضامین قرآنی، ادعیه و اشعار و سردرهای منقش به طرح واره های ایرانی ـ اسلامی مربوط می شود و بخش ویژه به سردرهایی با مضامین مربوط به امیرالمونین اختصاص داده شده است.
هیات انتخاب و داوری این جشنوراه را افرادی چون، افشین بختیار، داریوش محمدخانی، علیرضا قهاری، کوروش یزدانی و آرش حمیدی به عهده دارند.
رادمنش – خبرنگار جام جم آنلاین