لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

استراتژی‏‏‌های مدیریت پایداری شرکتی

توسعه پایدار آینده‌‌‌ای مطلوب را برای جوامع بشری متصور می‌شود و به دنبال برآوردن نیازها، بدون به خطر انداختن آینده است. یک شرکت زمانی می‌تواند ارزش‌‌‌آفرینی کند که روش مدیریتی آن شامل خصوصیات پایداری به‌ویژه در ارتباط با یکپارچه‌سازی ابعاد اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی باشد. پس از کرونا ادبیات جدیدی برای روند فعالیت‌‌‌ شرکت‌ها در جهان ایجاد شد که…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

نقاط اتصال ما؛ بزرگ‌ترین دارایی ما

دکتر جعفر خیرخواهان کتاب «جاده باریک آزادی» (نوشته عجم‌اوغلو و رابینسون) که مسیرها و موقعیت‌های قابل تصور با قدرت کم و زیاد حکومت و جامعه را ترسیم می‌کند، بهترین ترکیب یا موقعیت مطلوب را جایی می‌داند که نه حکومت و ارگان‌های دولتی خیلی قدرتمند و زورگو باشند و نه جامعه و بخش خصوصی خیلی قوی و همه‌کاره شده باشد. مکان…

نفع سازمان‌ها در مسوولیت‏‌پذیری اجتماعی

داستان شرکت‌هایی که نتوانستند تماشاچی باشند مترجم: مهدی نیکوئی منبع: European Business Review مسوولیت‌‌پذیری سازمانی، رویه‌‌ای مستمر است ولی در بحران‌ها خود را بیشتر نشان می‌دهد. روندهای ۶۰ ساله نشان می‌دهند که بلایای طبیعی، هر دهه شدیدتر از دهه‌‌های پیش شده است. نکته تاریک آنجاست که آمادگی دولت‌‌ها و بودجه‌‌های آنها برای مقابله با شرایط با این سرعت افزایش نیافته…

ایده‌هایی برای ایران۱۴۳۰

دکتر حسین جوشقانی - اقتصاددان در شرایطی که برنامه‌ریزی برای ۳۰روز آینده بسیار سخت و غیرممکن به نظر می‌رسد، شاید صحبت از برنامه‌ریزی برای ۳۰سال آینده کشور امری خیالی باشد و بیشتر یک شوخی برداشت شود. ولی اتفاقا زمانی‌که با چالش‌های متعدد اقتصادی، سیاسی، امنیتی، تجاری و اجتماعی روبه‌رو هستیم، تعیین کلان‌ایده‌ها و اولویت‌های اصلی، مهم‌ترین وظیفه‌ رهبران ارشد کشور…

یک قرن انتظار برای تولید کارخانه‌ای

از مقاله‌ای به قلم سیدعطاءالله سینایی - استادیار علوم اجتماعی دانشگاه پیام‌نور بررسی علل نهادی توسعه‌نیافتگی صنعت کفش و چرم ایران در قرن نوزدهم میلادی با وجود شرایط نامناسب اقتصادی قرن نوزدهم، اوضاع برای کفاشان یا اروسی‌دوزان بد نبود. میرزا حسین تحویلدار در اثر خود، برخلاف دیگر جماعات و مشاغل، وضع اروسی‌دوزان را رو به رشد برمی‌شمارد. در همه موارد…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

هزینه پیدا و پنهان گذار سیاسی

چرا گذار به دموکراسی کار آسانی نیست؟ با گذشت بیش از یک قرن از تقابل نظام‌های سیاسی دموکراتیک و دیکتاتوری، کم و بیش مزایا و معایب هر یک از این دو مدل سیاسی آشکار شده و کفه ارزیابی‌ها به سمت کارآمدتر بودن نهادهای دموکراتیک می‌چربد. در واقع اگر بتوان از یک ویژگی مشترک و غالب میان فعالان سیاسی و پژوهشگران…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

جهان چگونه ثروتمند شد؟

امیررضا انگجی/ پژوهشگر  توسعه  اقتصادی اگر‏چه نمی‏توان به معمای توسعه و توسعه‌نیافتگی کشورها پاسخ یکدستی داد، اما نتیجه تعامل اسرارآمیز جغرافیا، فرهنگ و نهادها و تغییرات جمعیتی تاثیر قابل‏توجهی بر پایداری فقر یا رشد ثروت کشورها داشته است. بنابراین نمی‏توان نسخه واحدی برای توسعه اقتصادی و رفع فقر پیچید. با این حال اگرچه هنوز فقر شدید در جهان وجود دارد،…

کبالت؛ استراتژیک و کمیاب

تغییر زاویه دید بازار جهانی معدنی از مواد معدنی معروف‌‌‌‌‌‌تر مانند سنگ‌‌‌‌‌‌آهن، مس، روی و... به سمت مواد نادر خاکی مانند لیتیوم و کبالت، به علت اقتصادی‌تر‌بودن استخراج و فرآوری این مواد معدنی است. جایگزینی سوخت‌های فسیلی با سوخت‌های تجدیدپذیر یکی از دلایل اهمیت و تقاضای بالای این مواد معدنی است. امروزه ساخت باتری‌‌‌‌‌‌ها سرعت گرفته و تنوع ساختاری و…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

جهان برای همه

دکتر کیهان برزگر/ استاد روابط بین‌الملل دانشگاه علوم و تحقیقات جهان در حال‌گذار به یک نظم نوین بین‌المللی است. ویژگی جدید این نظم ایفای نقش فعال کنشگران قدرتمند منطقه‌ای به همراه قدرت‌های بزرگ برای مدیریت مسائل منطقه‌ای و جهانی است. بنا به جبر و ضرورت، قدرت‌های منطقه‌ای خواهان ایفای نقش متناسب با ظرفیت‌های قدرت ملی و سازگاری آن با محیط…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

اقتصاد هیتلری

نویسنده: لو راکول / مترجم: اشکان زارع برای نسل امروز، هیتلر را می‌توان منفورترین فرد تاریخ دانست و دولت او را می‌توان کهن الگوی «دولت شر» تلقی کرد. با این حال تمام این تلقی‌ها به اقتصاد سیاسی دولت او تعمیم پیدا نمی‌کند؛ چراکه آن سیاست‌های اقتصادی توسط دولت‌های جهان پذیرفته شده‌اند. به‌عنوان نمونه از پذیرش این سیاست‌ها می‌توان به خبرنامه…