از خرمن گاه تا معماری نکوداشت مهندس پرویز مختاری
یکصد و شصتمین گفتمان هنر و معماری
از خرمن گاه تا معماری نکوداشت مهندس پرویز مختاری
از خرمن گاه تا معماری
نکوداشت مهندس پرویز مختاری
برای ایجاد فضای زندگی یعنی معماری و شهرسازی، انسان نیاز به آزادی اندیشه و عمل دارد. یعنی تامین آزادی فردی و اجتماعی است که ضامن موفقیت انسان در هر هدفی است به ویژه معماری و شهرسازی.
آزادی اجتماعی بر اساس آزادی فردی است که راه به برابری و عدالـــت می برد و جامعه، جامعه ای انســانی می شود. در این صورت است که کار و کوشش های معماری و شهرسازی، انسان محور خواهد شد.
معماری و شهرسازی مانند سایر شئونات زندگی، همیشه متاثر از نظم و قاعده ای است که بر جامعه حاکم است. معماری و شهرسازی ناگزیر است که با نگاهی جامع الاطراف به زندگی و شرایط اجتماع، سوی خلاقیت فضایی را دریابد تا اثرش قابل قبول شود.
بی تفاوتی به شرایط و قواعد حاکم بر جامعه، بی حاصلی است و در جا زدن. غافل شدن از آزادی، شوربختی انسان را به بار خواهد آورد.
معماری و در پی آن شهرسازی، فضای زندگی انسان است و از مهمترین نیازهای اولیه اوست که از ابتدای زندگی بشر کار و کوشش های او را جهت داده است، به ترتیبی که معماری و شهرسازی بیانگر و معرف فرهنگ و چگونگی زندگی انسان در هر دوره تاریخی بوده است.
این گفته ها از آنِ معماری است که آزاد بودن را سرشت انسان می داند و معتقد است اگر در برابر این آزادی و آزاد بودن مانعی ایجاد شود، مهمترین اولویت انسان، کوشیدن برای دفع این مانع است.
پرویز مختاری در سال ۱۳۱۵ در روستای آسیا بک شهرستان زرندیه متولد شد . پس از اتمام دوران دبیرستان، وارد رشته راه و ساختمان دانشگاه تهران گردید، اما در همان ماههای اول تحصیل از دانشگاه اخراج شد و پس از آن سالها حیات کولی واری را زیست که حاصلش نزدیک شدن بیش از پیش این روستازاده بود با مردم و آشنایی بیشتر با درد و رنج طبقات روستایی و محروم. پس از آن در سال ۱۳۴۵ با دوازده سال تاخیر، وارد رشته معماری دانشگاه تهران شد. درس و دانشگاه از جنب و جوش او و دغدغه هایش نکاست. در دانشگاه هم درس خواند ، هم کار کرد و هم برای حیات بهتر خودش، دانشگاه و جامعه کوشید و به مبارزات اجتماعی ادامه داد.
پس از پایان تحصیل، وی معماری شد در کار ساختن و آبادی و پیوند انسان و زمین و همواره مبارزی ماند در جهت آزادی ، رهایی و برابری . او در این راه دوستان زیادی را از دست داد و چند سال آزادی اش را هدیه کرد تا یقینش را به اتحاد و گفتگو، بیش از پیش نشان دهد.
امروز همان جوان پرشور، مدیر عامل تشکیلاتی حرفه ای است و هنوز هیچ کدام از هدفهایش را رها نکرده و همچنان با ایمان برای آسایش انسان تلاش می کند .برای او سرپناه می سازد ، مجموعه های زیستی را سامان می دهد و به آینده انسان و طبیعت می اندیشد و امیدوار است .
یکصد و شصتمین گفتمان هنر و معماری، به همت موسسه تاریخ شفاهی معماری و شهرسازی اندیشه معاصر برگزار می شود و به نکوداشت مهندس پرویز مختاری اختصاص دارد. در این مراسم آقایان دکتر ناصر زرافشان، دکتر فریبرز رئیس دانا، دکتر سیاوش تیموری، مهندس محسن میردامادی و مهندس بیژن شافعی سخن خواهند گفت. مدیر جلسه آقای مهندس علیرضا قهاری و دبیر آن آقای محمدرضا پورجعفری می باشند و گروه ایران زمین به سرپرستی داود رحمان پور، اجرای زنده ی موسیقی دارند.
زمان:چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ از ساعت ۱۶ الی ۱۹
مکان:باغ موزه قصر ، خیابان شریعتی ، خیابان مطهری شرقی
پارکینگ اتومبیل برای شرکت کنندگان در برنامه پیش بینی شده است.