به نام خدا
دویست و پنجاه و هشتمین گفتمان هنر و معماری
کمی بیش از سه سال است که معمار ارجمند و پیشرو ایرانیِ آشوری، داوید بیت اوشانا، از این جهان رفتهاست. با یاد او، معماران آشوری ایران دور هم جمع میشوند و از آرا و آثار خود میگویند.
آشوریهای ایران، ریشه در تاریخ باستان ایران دارند و در طول دهها قرن، علیرغم بالا و پایینهای تاریخ و روزگار، ایرانی ماندهاند و ایرانی زیستهاند. اینان چنان با ایران و ایرانی آمیختهاند که شاید هرگز نتوان از مفاهیمی چون «هنر آشوری» یا «معماری آشوری» سخن گفت. آشوریان ایران، با وجود سابقه دیرین تاریخی و سنتهای آیینی و باورهای دینی ویژه خود، معماری و هنر خود را بخشی از بدنه و جوهر معماری و هنر نیرومند و پیشرو ایران میدانند.
در دویست و پنجاه و هشتمین گفتمان هنر و معماری که به همت «موسسه توسعه مطالعات سازههای آشوری» برگزار میشود، مستند کوتاهی از آرا و آثار معماران آشوری ایران نمایش داده میشود. در این مستند از یک سو معماران سخن گفتهاند، از سوی دیگر شخصیتهای فرهنگی و اجتماعی آشوری. مستند، ضمن نگاهی گذرا به برخی آثار برجسته معماران آشوری، این پرسش را مطرح میکند که آیا میتوان قائل به «معماری آشوری» بود؟
در این نشست، دکتر اسماعیل یغمایی، باستانشناس فرهیخته کشور، از یکی از یافتههای خود در ارتباط با تاریخ باستان آشور، به اختصار رونمایی میکند. یافتهای بسیار مهم ناشناخته. دکتر رونالد توماسزاده نگاهی به آشوریان امروز ایران دارد و دکتر سیروس باور، از دوستان شفیق داوید بیت اوشانا، گوشههایی از معماری اوشانا را میکاود.
«گروه پژوهشهای معماری و شهرسازی» موسسه سازه های آشوری که در کارِ تهیه و تدوین کتاب «معماران آشوری ایرانِ امروز» است، گوشههایی از یافتههای خود را بیان میکند. مستند تصویری برنامه نیز از کارهای همین گروه است.
زمان: چهارشنبه ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۶ از ساعت ۱۵:۳۰ الی ۱۷:۳۰
مکان: موزه هنرهای دینی امام علی (ع) خیابان ولیعصر (عج) – بالاتر از ظفر – بلوار اسفندیار – شماره ۳۵