اشاره: خبر همایش زیر که دکتر مری لارسون Mary Larson، استاد دانشگاه ایالتی اوکلاهما و رئیس برنامه تاریخ شفاهی این دانشگاه برای ما ارسال داشته است، نشان می دهد که حوزه تاریخ شفاهی در دنیای امروز با فناوری های صوتی و تصویری، بانک های اطلاعاتی و فناوری دیجیتال به شکلی تفکیک ناپذیر در هم آمیخته است. به نحوی که آگاهی از اخبار مربوط به این دانش ها لازمه کار کسانی است که در حوزه تاریخ شفاهی با ابزارهای مدرن قصد فعالیت دارند. مشارکت ده ها دانشگاه و نهاد فرهنگی و هنری در برپایی این همایش نخست گواه اهمیت فناوری و سپس درهم آمیختگی روزافزون همه شاخه های علوم در عرصه های عملی با یکدیگر است.
مجموعه کتابخانه هنرهای نمایشی اروپا (اکلپ) دومین همایش بین المللی فنآوری اطلاعات برای هنرهای نمایشی، دسترسی به رسانه و سرگرمی را در سال ۲۰۱۳ برگزار میکند.
عصر فنآوری اطلاعات بروز تغییرات شگرفی در عرصه میراث فرهنگی را در پی داشته و همچنان به عنوان میدانی پویا و جذاب برای ظهور امکانات جدید مطرح است. این موج از تغییرات نتایج مهمی را در زمینه هنرهای نمایشی با تمامی ظرفیتهای عظیم خود در محتوای دیجیتال و بهره مندی از فنآوریهای روز داراست و میتواند دریچه ای باشد در برابر هم افزاییهایی که ممکن است هنوز هم شناخته نشده باشند. امروزه فناوری در کتابخانههای دیجیتال، نمایشهای رسانهای و آموزش به بلوغ رسیده و آماده صدور، بهرهوری، استفاده و توسعه توسط عموم مردم است.
متأثر از فضایی چنین پرجنب و جوش، مجموعه کتابخانه هنرهای نمایشی اروپا (اکلپ) European Collected Library of Artistic PerformanceECLAP: مفتخر است تا برگزاری همایش فنآوری اطلاعات در هنرهای نمایشی، دسترسی رسانهای و سرگرمی را در سال ۲۰۱۳ اعلام کند. اکلپ توسط بودجه مشترک کمیسیون اروپا (ICT-PSP)ایجاد شده و بهترین وسیله برای ایجاد شبکه ای از کارشناسان و خدمات دسترسی رسانهای برای موسسات هنرهای نمایشی در اروپا همراه با کتابخانه الکترونیکی برای هنرهای نمایشی است.
در های همایش ۲۰۱۳ اکلپ به روی پژوهشگران، صاحبان حرفههای مختلف، موسسات، تکنیسینها، و فعالان عرصه هنرهای نمایشی، فنآوری اطلاعات، سرگرمیهای رسانهای، فنآوریهای افزایش یادگیری، سیستمهای هوشمند رسانهای، سیستمهای صوتی، میراث فرهنگی، دادههای باز (open data)، مدیریت محتوی، مدلهای معنایی، استانداردهای فرادادهای، و بسیاری موارد دیگر باز است. هدف این همایش ایجاد انجمنیست که در آن افراد و موسسات پیشرفتگرا در رشتههای حرفهای فوق بتوانند با هم همکاری داشته باشند و به نتایجی برسند. ما صمیمانه از همهی گروهها و افراد علاقهمند دعوت میکنیم طرحهای پیشنهادی خود را به بخشهای مختلف همایش به عنوان رویدادهای مختلف، جلسات، مقالات، پوستر و نمایشگاه ارائه دهند. فضایی مناسب شامل غرفه و میز و صندلیهای مورد نیاز برای ارائه دهندگان در هر جلسه نمایش محیا شده است. این همایش همچنین از جلسات ارائه پوستر و جلسات نمایشی نیز پشتیبانی میکند.
همایش ۲۰۱۳ اکلپ همچنین از سخنرانی افراد برجسته در رشتههای فوق نیز دعوت به عمل میآورد و در حال حاضر در پی کنار هم قرار دادن مجموعه ای از کارگاههای آموزشی و یا جلسات و پانلهایی تحت یک سری از استاندارها است.
این همایش متشکل از مقالات سطح بالایی خواهد بود که در یک کتابچه به چاپ خواهند رسید و برای آن شماره شابک صادر خواهد شد و به دست برترین موتورهای نمایه ساز سپرده خواهد شد. در همایش سال گذشته (۲۰۱۲) ۳۶% از مقالههای ارسال پذیرفته شدند.
برگزارکنندگان: دانشگاه فلورانس، ایتالیا؛ دانشگاه لیدز؛ دانشگاه صنعتی ملی آتن در یونان؛ موسسه صوت و تصویر هلند؛ دانشگاه کمبریج، انگلستان؛ دانشگاه کاستیلا لا مانکا Castilla La Mancha، اسپانیا؛ دانشگاه گلاسگو، انگلستان؛ دانشگاه رم لاساپینزا Rome La Sapienz، ایتالیا؛ دانشگاه آمستردام، هلند؛ بنیاد دیجیتال رنسانس Fondazione Rinascimento Digitale، ایتالیا؛ آرشیو داریو فو و فرانکا ریم Dario Fo & Franca Rame Archive، ایتالیا؛ موسسه عالی موسیقی، هنر و سرگرمی پورتو Escola Superior de Música, Artes e Espectáculo do Porto، پرتقال؛ شرکت مدیریت محتوی اکس مدیا تک AXMEDIATECH در ایتالیا؛ جشنواره بین المللی فیلم زنان کرتیل Créteil، فرانسه؛ موسسه فرهنگ لهستان وابسته به دانشگاه ورشو، لهستان؛ موزه هنرهای نمایشی و موسسه تئاتر بارسلون Museu de les Arts Escèniques Institut del Teatre deBarcelona، اسپانیا؛ خانه هنرهای نمایشی لابلونLa Bellone، بلژیک؛ موزه لوبلیانا، اسلوونی؛ موسسه تئاتر مجار، مجارستان؛ و موزه باستانشناسی و مردمشناسی پرتغال.
موضوعات عمومی مورد نظر همایش شامل موارد زیر است، البته محدود به آنها نیست:
- حاشیه نگاری و برچسب زدن در رسانه ها، راه حل ها و اینترفیس ها
- شبکه سازی رسانه و محاسبات معنایی
- فناوری ها و سلوشن های رسانه جمعی
- کاووش چندرسانه ای و رسانه های متقاطع (Cross Media)
- ابزارها و سلوشن های تلفن همراه
- سیستم های متعامل چند رسانه ای
- توصیه هاو پیشنهادها، هوش جمعی
- تحلیل، نماسازی و چکیده سازی تصویری
- سیستم های مشترک و همکار
- پردازش چندزبانی و زبان طبیعی
- روش های دیجیتال سازی و ذخیرسازی محتوی
- مدل ها و ابزاهای تولید محتوی
- بانک اطلاعات باز و در دسترس به صورت آنلاین، رسانه مجتمع
- نمایه سازی و جستجو، فیلترینگ، بازیابی اطلاعات، تحلیل عاطفی
- ابزارها و الگوهای کیفیت، نقشه ریزی و هضم ابرداده ها
- سلوشن های solutions مبتنی بر ابر Cloud
- تولید، مصرف، بازمصرف خلاقانه محتوی دیجیتال
- فناوری های خلاقانه برای میراث فرهنگی
- فناوری ها و سلوشن های اجرای زنده
- پرزادش صوتی و ابزارهای رویدادها و تاسیسات بزرگ
- فناوری ها و ابزارهای سه و چهار بعدی
- سلوشن های واقعیت افزوده
- سیستم های مدیریت مالکیت فکری
- مدل های تجاری
- حفاظت از داده ها و رسانه
موارد ارسالی برای همایش باید نسخه نخست بوده و از سوی نشریه و یا همایش دیگری منتشر نشده باشند. کمیته برنامه ریزی اکلپ موارد ارسالی (مقالات، پوسترها، محتوی نمایشگاهی) را بررسی کرده و برخی را برای ارایه انتخاب می کنند. تنها موارد منتخب این کمیته در همایش اکلپ ۲۰۱۳ ارایه شده و سپس منتشر خواهند شد.
تاریخهای مهم:
- ارسال طرحهای پیشنهادی جلسات : ۲۱ دسامبر ۲۰۱۲
- ارسال مقالات به General Track:31 ژانویه ۲۰۱۳
- ارسال مقالات مربوط به جلسات:۳۱ ژانویه ۲۰۱۳
- ارسال مقالات مربوط به جلسه ارائه پوستر: ۳۱ ژانویه ۲۰۱۳
- ارسال مقالات برای نمایشگاه: ۳۱ ژانویه ۲۰۱۳
- پاسخ به نویسندگان: ۱۵ فوریه ۲۰۱۳
- نسخه آماده دوربین در فرمت صحیح word (Springer, PENDING)، ۲۸ فوریه ۲۰۱۳
- تاریخ همایش:۸ تا ۱۰ آوریل ۲۰۱۳
محل برگزاری: تالار نمایش هلنا سا کستا Teatro Helena Sá e Costa www.esmae-ipp.pt
نشانی: Rua da Alegria, 503 – 4000-045 Porto
برای کسب اطاعات بیشتر به نشانیهای اینترنتی زیر مراجعه نمایید و یا با ایمیل اکلپ تماس حاصل فرمایید: info@eclap.eu
پرتال اکلپ: http://www.eclap.eu
صفحه ویژه همایش:http://www.eclap.eu/eclap2013
منبع: eclap
ترجمه: عباس حاجی هاشمی – به نقل از سایت تاریخ شفاهی ایران