یادواره زنده یاد دکتر باقر آیت اله زاده شیرازی
پنجاه و سومین گفتمان هنر و معماری
با گسترش دامنه ارتباطات و تعاملات فرهنگی در جهان امروز، بیش از هر زمان ضرورت پرداختن به مقوله شناخت فرهنگ و تمدن گذشته کشور و احیاء و بهره برداری مجدد و مناسب از بناها و بافت های تاریخی در تمامی ابعاد، احساس می شود.
با تدوین منشور آتن، فعالیتی گسترده در زمینه مرمت بناها و بافت های تاریخی در جهان آغاز شد و توجه به گسترش آموزش همگانی (و نه فقط در سطح آکادمیک و دانشگاهی) برای حفظ و نگهداری محوطه ها و بناهای با ارزش فرهنگی و تقویت روحیه هنرشناسی و حساس کردن آحاد مردم برای پذیرش مسئولیت و احترام به پیشینه تاریخی خود، در دستور کار دولت ها قرار گرفت.
اگرچه مرمت آثار و ابنیه تاریخی مقوله ای تخصصی است، معهذا حفظ و استفاده بهینه از این آثار در جهات فرهنگی و اقتصادی، مساله ای ملی محسوب می شود و این مسئولیت تنها متوجه یک نهاد یا سازمان خاص نیست، بلکه همکاری کلیه دستگاه های علمی و اجرائی کشور اعم از بخش عمومی و خصوصی را طلب می کند. از سوی دیگر تقویت و حمایت از موسسات غیردولتی که در این زمینه فعالیت دارند نیز از اهمیت وافری برخوردار است.
در پنجاه و سومین گفتمان هنر و معماری که در موزه هنر امام علی (ع) به این موضوع تخصیص یافته است، فرصتی به دست آمده تا در پنجمین سالگرد وفات زنده یاد دکتر باقر آیت اله زاده شیرازی، چهره ماندگار معماری کشور و عضو جاوید فرهنگستان هنر، سخنرانان مدعو به کوشش ها و تلاش های این شخصیت گرانقدر فرهنگ و هنر کشور در حوزه مرمت و احیای یادگارهای تاریخی بپردازند. زنده یاد دکتر باقر آیت اله زاده شیرازی در سال ۱۳۱۵ در نجف اشرف به دنیا آمد و در سال ۱۳۴۲ از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد و در سال ۱۳۵۴ دکترای خود را در مرمت بناهای سنگی از دانشگاه یورک – انگلستان دریافت نمود. مهمترین مسئولیت های فنی – اداری ایشان در سازمان ملی حفاظت آثار باستانی ایران و سازمان میراث فرهنگی کشور و نیز موسسه فرهنگی – هنری ایکوموس بود و سرانجام در ۲۸ مردادماه ۱۳۸۶ دارفانی را وداع گفت. سهم دکتر شیرازی در بنیانگذاری سازمان میراث فرهنگی و مدارس عالیه مرمت کشور قابل توجه و درخور قدردانی است.
در این گفتمان آقایان مهندس سید محمد بهشتی، دکتر اسکندر مختاری، مهندس حسین رایتی مقدم، مهندس فرامرز تطهیری مقدم و مهندس پرویز طلائی حضور دارند و فیلمی مستند به نمایش گذاشته می شود.
زمان: چهارشنبه ۲۵ مرداد ماه ۱۳۹۱ از ساعت ۱۵ الی ۱۷
مکان: موزه هنر امام علی (ع) – خیابان ولیعصر – چهارراه نیایش – بلوار اسفندیار – شماره ۳۵