شصتمین گفتمان هنر و معماری
انسان از آغاز پیدایش تاکنون، در طبیعتی که همواره برای او، ناشناخته و پر رمز و راز بوده، به کند و کاو مشغول بوده و به تدریج از دل طبیعت، مفاهیم و جلوه های تکنولوژی را بیرون کشیده، در ذهن خود پرورانده و حاصل آن را طی قرن ها، به زبان های مختلف بازگو کرده است. معماری نیز به عنوان یکی از مولفه های محیط انسان ساخت، در طی روند تاریخی خویش متاثر از فناوری های زمانه می باشد. اگرچه گاه در سایه آن قرار گرفته اما همواره ایندو با یکدیگر تعاملی تاریخی را تجربه کرده اند. و هر زمان که معماری و تکنولوژی همگام و همقدم بوده اند، محصولی ماندگار در عرصه هنر معماری بوجود آمده است.
تکنولوژی در این عصر نیز با همه گستردگی، همچنان ابزاری در اختیار بشر است که برای درک آن، نیاز به بازنگری در نوع تلقی نسبت به جهان هستی، در نزد انسان صاحب تکنولوژی است، از این رو، در حوزه معماری، لزوم بازنگری و تجدید نظر در زمینه کاربرد تکنولوژی و توانائی های آن و نیز تکیه بر جنبه های تحلیلی گرانه آن به جای جنبه های شکلی ضروری می نماید.
کتاب “تعامل معماری و تکنولوژی” تالیف آقای دکتر محسن وفامهر که در شصتمین گفتمان هنر و معماری رونمایی و معرفی می گردد، در دو جلد شامل جلد اول: ساختمان های نوین و پیشرفته و جلد دوم: ساختمان های رایج و متداول منتشر شده است. جلد اول از اثر متقابل تکنولوژی و معماری – معماری سازه ها- نقش مصالح در معماری امروز – سازه های فضا کار- تکنولوژی و معماری جدید سخن می گوید و جلد دوم شامل: تکنولوژی و مقاوم سازی لرزه ای – کاربرد نوین از مصالح بومی – تکنولوژی قنات و تاسیسات آبی می باشد.
مولف کتاب استاد دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم وصنعت ایران، عضو هسته اصلی قطب علمی فناوری معماری و عضو شورای فناوری های نوین ساختمانی دانشگاه تهران است و در معرفی کتاب تعامل معماری و تکنولوژی، خانم ها مهندس انوشه منصوری، اشرف حسینی و آقایان دکتر بهروز سرابندی، دکتر داریوش زمانی، مهندس کورش دیباج طباطبایی، مهندس نادر ناصرالمعمار حضور خواهند داشت و فیلمی در این زمینه به نمایش در می آید.
کتاب راس ساعت ۱۶ توزیع می گردد.
زمان: یکشنبه ۲۳ مهر ماه ۱۳۹۱ از ساعت ۱۶ الی ۱۹
مکان: موزه هنر امام علی (ع) – خیابان ولیعصر – چهارراه نیایش – بلوار اسفندیار – شماره ۳۵
هم اندیشی زبانِ منظر – چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۱