لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

یکصد و دومین گفتمان هنر و معماری

استان گلستان به لحاظ دارا بودن میراث طبیعی در خور توجه، در این سرزمین، کم نظیر است.پارک ملی گلستاندر شرق استان، دارای زیست متنوع جنگلی و استپی است که در آن انواع گونه های جانوری و گیاهی به چشم می خورد. سایر نقاط استان نیز به داشتن، چشمه ساران، آبشارهای زیبا و جنگل های انبوه مشهور است. ذخیره گاه ها، پارک های جنگلی ومناطق حفاظت شده، مجموعه غنی و متنوع زیست محیطی را در این بخش از کشورمان پدید آورده و زمینه بسیار مناسبی را برای فعالیت های پژوهشگران محیط زیست فراهم کرده است.
پارک ملی گلستان، موزه زنده ای منحصر به فردی است که به دلیل دارا بودن شرایط مطلوب، از سوی سازمان های بین المللی، به عنوان ذخیره گاه زیست کره به ثبت رسیده است. این پارک در فاصله ۱۵۰ کیلومتری شرق گرگان قرار دارد و در سال ۱۳۳۶ به نام منطقه حفاظت شده “آلمه وایشکی”، تحت حفاظت کانون شکار ایران قرار گرفت. در سال ۱۳۴۲ تبدیل به پارک ملی و سپس پارک وحش شد. در سال ۱۳۵۰ با تغییر نام سازمان شکاربانی و نظارت بر صید به سازمان حفاظت محیط زیست این پارک اهمیت بیشتر یافت. پوشش گیاهی پارک ملی گلستان به طور عمده از رویش هیرکانی و ایرانی – تورانی و اکوتون (حد فاصل) آنها، تشکیل یافته است که از گستره های مهم پوشش گیاهی ایران محسوب می شود.
منطقه حفاظت شدهجهان نماکه از نام دهکده ییلاقی آن اقتباس شده و در حوزه شهرستان کردکوی و در دامنه سلسله جبال البرز قرار دارد، در سال ۱۳۵۲ تحت حفاظت قرار گرفته است. پوشش گیاهی این منطقه به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب، از تنوع ارزشمند قابل توجهی برخوردار است. مناطق مرتفع کوهستانی منطقه جهان نما، از بهترین زیستگاه های حیات وحش بشمار می رود و جانورانی چون، مرال، شوکا، پلنگ، خرس و گربه وحشی در این زیستگاه ها در حفاظت قرار دارند. این منطقه با داشتن مناظر زیبا، آبشارها، دره ها و جنگل های پهن برگ و همچنین وجود آثار مختلف تاریخی و فرهنگی مانند، گورستان باستانی، برج رادکان و اماکن متبرکه و نیز مجتمع های گردشگری همچون ناهارخوران و روستاهای زیبایی چون دهکده زیارت، می تواند یکی از قطب های مهم گردشگری شمال ایران قرار گیرد.
ذخیره گاه جنگلیافرا تخته و پونه آرامبا دارا بودن گونه های کمیاب (و از جمله مرغوب ترین رویشگاه های سرخ دار دنیا)، از نادر جنگل های جهان به شمار می رود. ذخیره گاه های جنگلی و حفاظت شدهسورکش و شمشاد چشمه بلبلکه در سالهای اخیر دچار خسارت غیرقابل جبران به علت بهره برداری بی رویه گردیده اند، هنوز به عنوان یادگارهای میراث طبیعی گلستان شناخته می شوند.
در یکصد و دومین گفتمان هنر و معماری که به معرفی و شناخت استان گلستان اختصاص دارد. خانم ها مهندس فاطمه ظفرنژاد و مهندس رویا رنجبری و آقایان محمدعلی اینانلو، علی طاهری و فرشاد فدائیان سخن خواهند گفت که با نمایش فیلم همراه است.

زمان:چهارشنبه ۱۷ مهرماه ۱۳۹۲ از ساعت ۱۶ الی۱۹
مکان:موزه هنرهای دینی امام علی(ع )-خیابان ولیعصر-چهارراه نیایش -بلوار اسفندیار-شماره ۳۵
کتاب راس ساعت ۱۶ توزیع می گردد.