دکتر محمدمهدی محمودی دبیر شورای راهبردی دومین کنفرانس بینالمللی معماری و سازه در نشست خبری این کنفرانس با بیان بیان اینکه امروزه وقفهای بین معماری با ارزش گذشته ما و آن چیزی که انجام میدهیم، ایجاد شده است، افزود: فناوریهای نوین و ساخت و سازهای موجود به عنوان ابزار بوده و به هیچ عنوان ارزش هویت معماری ایرانی اسلامی ما را کم نمیکند بلکه به معماری ایرانی اسلامی امروزی تبدیل شده و در نهایت به یکسری بناهای با ارزش میرسیم که علاوه بر داشتن هویت معماری، امن بوده و برای ساکنین آن یک آسایش نیزایجاد می کند.
وی در ادامه با اشاره به دستاوردهای کنفرانس قبلی که در چهار سال گذشته برگزار شده بود، گفت: بعد از این کنفرانس رشتههایی در دانشگاه تهران و در دیگر دانشگاههای سراسر کشور به وجود آمد ضمن اینکه کتابهایی تالیف و مقالاتی نوشته شد و در نهایت فارغالتحصیلانی نیز در جامعه، آمدند. وی افزود: البته در بخش دولتی نیز آییننامهها و مقرراتی در بخش ساخت و ساز به وجود آمد و در بخش خصوصی نیز مشاورانی بوجود آمدند که کار تخصصی از فناوریهای نوین انجام دادند همچنین پیمانکارهایی بوجود آمدند که توانستند برای بار اول در ایران کار انجام داده و نیازی به پیمانکاران خارجی نبود و سازندگانی بوجود آمدند که فناوریهای نوین را تولید کردند.
محمودی با تاکید بر اینکه در کنفرانسهای آینده باید یک قدم به جلو حرکت کنیم، افزود: از کنفرانس اول با ۲۶۰ مقاله ارائه شده استقبال بالاتری صورت گرفته است اما از دومین کنفرانس به دلیل تخصصی بودن آن استقبال کمتری صورت گرفته و ۷۰ مقاله برای آن ارائه شده است.
دبیر شورای راهبردی دومین کنفرانس بین المللی معماری و سازه با بیان اینکه در این دو کنفرانس اساتید، دانشجویان بخشهای خصوصی و دولتی حضور دارند، گفت: وظیفه قطب علمی فناوری معماری این است که ارتباط دانشگاه را با بیرون برقرار کند. وی با اشاره به اینکه شرکتهای دولتی و خصوصی حامیان علمی و اجرایی دو کنفرانس هستند، ادامه داد: در کنار کنفرانس، کارگاههای تخصصی نیز برگزار میشود و محل دو کنفرانس نیز کل مجموعه پردیس هنرهای زیباست و تمام دانشجویان معماری ایران در آنجا حضور دارند ضمن اینکه ۲۹ دانشگاه سراسری و هشت دانشگاه آزاد و یک دانشگاه غیر انتفاعی و سه انستیتو تحقیقاتی، سه قطب علمی و ۱۹ سازمان دولتی و غیر دولتی حضور خود را برای حمایت علمی و اجرایی دو کنفرانس اعلام کردهاند.
محمودی درباره ثبت نام دراین کنفرانسها نیز گفت: برای این کنفرانسها دو ثبت نام وجود دارد که برای ثبت نام زود هنگام از ۱۵ بهمن تا ۱۵ فروردین فرصت وجود دارد ضمن اینکه ثبت نام دوم نیز از ۱۵ فروردین تا ۱۵ اردیبهشت ماه سال ۹۰ خواهد بود البته افرادی که در اولین مرحله ثبت نام کنند از ۳۰ درصد تخفیف برخوردار میشوند ضمن اینکه جمعیت پیش بینی شده برای این همایش نیز دو هزار نفر است.
دبیر شورای راهبردی دومین کنفرانس بین المللی معماری و سازه در ادامه با بیان اینکه ظرف زندگی معماری ایرانی امروز با گذشته فرق میکند، افزود: معماری باید نسبت به نیاز انسان و با سیر تحول و هویت گذشته جلو بیاید. وی با بیان اینکه معماری ایرانی اسلامی در گذشته بسیار با ارزش و اوج آن در ماههای دوران صفوی بوده است، تصریح کرد: اشتباه است اگر امروز آن معماری را تکرار کنیم چرا که آنها در گذشته آن معماری را داشتهاند و فناوری آن زمان بوده است در حالی که فناوری امروز و نیاز ما متفاوت است و باید از گذشتگان درس آموخته و برگ بعدی را اضافه کنیم ولی اگر تکراری از معماری گذشته را انجام دهیم یک بی احترامی به گذشتگان شده است.
محمودی با بیان اینکه بحث هویت معماری در سیر تحول وجود دارد، گفت: فناریهای نوین باید به عنوان یک ابزار باید به کمک هویت معماری ما بیایند البته صنعتی سازی و هویت هر دو نیاز ساخت و ساز در کشورمان هستند و اگر هر یک از آنها تعاملی با دیگری نداشته باشند با مشکل رو به رو می شویم.
تاریخ انتشار خبر : اسفند ۱۳۸۹