رئیس بنیاد معماری میرمیران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در مورد پنجمین دوره جایزه معماری میرمیران افزود:شورای سیاستگذاری بنیاد معماری میرمیران،در راستای اهداف خود و همچنین خواسته “مرحوم هادی میرمیران “در پنج دوره مسابقه جایزه معماری را برگزار می کند که ۲اول موضوع معماری و نور و در ۲دوره دوم موضوع معماری و آب و در پنجمین دوره موضوع معماری و طبیعت سبز را انتخاب کرده که خوشبختانه از استقبال خوب معماران و دانشجویان برخوردار بود.
اعتصام ادامه داد:در این دوره حدود ۲۰۰ اثر به دبیرخانه مسابقه جایزه معماری میرمیران ارسال شد که به نسبت ادوار گذشته افزایش شرکت کننده را داشتیم،این نشانه خوبی از این حرکت است و ما شاهد انعکاس آن دربین جامعه معماری و دانشجویان بوده ایم.
وی با اشاره به برگزیده شدن ۱۴ اثر از بین آثار ارسالی،اظهار داشت:دربین آثار ارسالی یک اثر به عنوان اثر برتر و یک اثر به عنوان اثر دوم و ۲ اثر به طور مشترک رتبه سوم را کسب کرده اند و همچنین ۱۰ اثر برجسته نیز که منتخبی از کل آثار بود،انتخاب شد که اسامی این آثار در مراسمی در هفته معماری و “روز سالگرد مرحوم میرمیران” در سال آینده اعلام می شود.
اعتصام درمورد کیفیت آثار ارسالی گفت:کیفیت آثار خوب بود،البته باید توجه داشت که موضوع معماری و طبیعت سبز درحد یک پروژه مفهومی است که درحقیقت یک پروژه اجرایی نیست، اما به طور کل ایده ها که هم در مقیاس شهری و هم در مقیاس ساختمانی و عناصر معماری به آن پرداخته بود،کیفیت قابل ملاحظه ای داشت.
رئیس بنیاد معماری میرمیران،در مورد تنوع آثار افزود:تنوع آثار در موضوع فضای سبز،به نسبت موضوع آب و معماری نبود؛زیرا آب با مقیاس ها و صور مختلف در بناهای ایرانی قابل لمس است، اما در فضای سبز نوعی محدودیت وجود دارد،مانند نقاط کویر؛اما باید این نکته را هم در نظر داشت که با توجه به شهرت باغ های ایرانی در دوران مدرن به این موضوع بها داده نمی شود و متاسفانه سرانه فضای سبز کشورمان به نسبت کشورهای اروپایی بسیار پایین است که برگزاری این چنین برنامه ها و مسابقات،می تواند تاثیر بسزایی در طرح های معماری داده شود.
اعتصام با بیان اینکه قرار است مجموعه آثار ارسالی در پنج دوره مسابقه جایزه معماری میرمیران در قالب یک کتابچه به چاپ برسد،ادامه داد:قرار است در آینده،آثار را در قالب کتابچه ای به چاپ برسانیم و با موافقت دانشگاههای کشور،آن را به دانشگاهها ارسال کنیم؛زیرا موجب کنجکاوی دانشجویان می شود و در آینده ای نزدیک،تاثیر آن در آثار معماران جوان دیده می شود.
رئیس بنیاد معماری میرمیران،با اشاره به هیئت داوران جایزه معماری میرمیران،اظهار داشت: دکتر دیبا،دکتر صارمی و عباس کیارستمی و دیگر دوستان،به طور ثابت در هسته مرکزی هیئت داوران حضور دارند که به تناسب موضوع مسابقه،اعضای جدید به این هیئت اضافه می شوند.
وی خاطرنشان کرد:در سال آینده،ششمین دوره “جایزه معماری میرمیران” در سطح بین الملل برگزار می شود که امیدواریم با وسعت فضای مسابقه،با استقبال خوبی از طرف جامعه معماران به خصوص دانشجویان،روبرو شویم.
به نقل از باشگاه خبرنگاران – ۱۳۸۹/۱۲/۱۶