به دنبال انتخاب استان گلستان به عنوان استان ۹۲ توسط کارگروه ایران شناسی در انجمن مفاخر معماری ایران،جلسه هماندیشی باعنوان گلستان، نگارستان ایران،روز چهارشنیه هجدهم اردیبهشت ماه در محل موزه امام علیبا هدف معرفی این استان در ابعاد تاریخی،طبیعی و اجتماعی برگزار شد
این نشست با حضورخانمها دکتر گیتی اعتماد و مهندس رویا رنجبری و مهندس لیدا اسلامی و آقای دکتر علی طاهری تشکیل شد. این سخنرانیها با نمایش فیلمی مستند از جاذبههای استان گلستان همراه بود که گزیده ای مطالب ارائه شده در پی می آید.
استان گلستان یکی از استانهای نوبنیاد در شمال ایران با مساحتی بالغ بر۲۲ هزارکیلومتر مربع در جنوب شرقی دریای خزر قرار دارد که از شمال به جمهوری ترکمنستان، از جنوب به استان سمنان، از شرق به استان خراسان شمالی و از غرب به استان مازندران محدود میشود و مردمانی با زبان و فرهنگهای گوناگون را در خود جای داده است.
استان گلستان به علت دارابودن مناظر بدیع و چشماندازهای طبیعی و خیرهکننده از جایگاه ویژهای در صنعت گردشگری برخوردار است و سرشار از عنایات و نعمات خداوندی است به نحوی که در هر فصل میتوان چهار فصل سال را در آن مشاهده نمود. بدلیل شرایط مساعد اقلیمی و زیست محیطی آن از دوران پیش از تاریخ، و دوران اسلامی به عنوان یکی از استقرارگاههای بشری مورد توجه بوده و سابقه تمدن و فرهنگ استان گلستان با توجه به کاوشهای باستانشناسی به ۷۰۰۰ سال قبل برمیگردد.
در دوران هخامنشی و اشکانیان به نام هیرکانیا از معروفترین و آبادترین ایالات در شمال ایران بوده و در دوران اسلامی نقش مهمی در شکوفایی و تمدن ایران اسلامی داشته، به طوری که دانشمندان و شاعران بزرگی را در خود پروریده است.
استان گلستان به دلیل تنوع جغرافیایی و قدمت تاریخی دارای جاذبههای گردشگری متعددی مانند برجهای تاریخی، مدارس و تکایای باستانی، مقبره مشاهیر، تپههای باستانی، عمارتها، کاخهای قدیمی و پارکهای زیبای جنگلی از جمله پارک بینالمللی گلستان، آبشارها، چشمهسارها، ذخیرهگاههای جنگلی و تالابهای بینالمللی، گلفشانها، دهکدههای ییلاقی و شبهجزیره آشوراده میباشد. همچنین وجود آئینها و مراسم گوناگون و آداب و موسیقی فرهنگ قومیتهای ساکن و صنایع دستی و سوغات محلی و بازارهای هفتگی و مرزی از عوامل جذب مسافران در این استان است