لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

پیش درآمدی بر هم اندیشی “معماری مساجد”

پنجاه و دومین گفتمان هنر و معماری رابطه بین هنر و دین در اسلام، بیش از همه در معماری مساجد تجلی یافته است که به نحوی تفکیک ناپذیر به صورت و روح قرآن وابسته بوده و از آن سرچشمه می گیرد. اگرچه بنا به نبوغ اقوام و ملل مختلف اسلامی و اقلیم های متفاوت، سبک های متعددی در معماری مساجد…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

یک معمار: مسجد در ایران مهجور مانده است

يك معمار گفت: یکی از خصایص حیرت‌انگیز معماری مساجد ایران که تقریبا در تاریخ هنر در جهان یگانه است، رسیدن به کمال و اوج از همان آغاز و ادامه‌دار بودن آن در قرون متمادی است. مسجد به‌عنوان محل تجمع مسلمانان برای حل و فصل امور روزمره در طول صدها سال، توجه حاکمان و مردم را به‌دنبال داشته و جایگاه ویژه‌ای…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

پیش درآمدی بر هم اندیشی “فضا در اندیشه دینی”

چهل و هفتمین گفتمان هنر و معماری آنچه به دست انسان ساخته می شود، جلوه هایی از نگرش او به جهان هستی و مبین توان فکری و ساختار فرهنگی - اجتماعی افراد آن جامعه می باشد. این که خلق فضای معماری می تواند منشاء طبیعی یا مافوق طبیعی داشته باشد، در هر حال خارج از تاثیر محیط اطراف و اقلیم…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

بیست و چهارمین گفتمان هنر و معماری “تکایا و حسینیه های ایران”

بیست و چهارمین گفتمان هنر و معماری بناهای مذهبی، نماد تفکر پیروان یک مذهب اند، در جامعه شیعی ایران پس از دوره صفویه، ساخت تکایا و حسینیه ها که ویژه برگزاری مراسم مذهبی شیعیان هستند، بیشتر مورد توجه قرار گرفت و تکیه ها در کنار مساجد بخشی از مراسم مذهبی را در خود جای دادند، تکیه ای که در آن…