ششمین مراسم بزرگداشت روز حافظ و باغ ایرانی

ششمین بزرگداشت روز حافظ و باغ ایرانی انجمن مفاخر معماری ایران با همکاری موسسه جهانباغ ایرانیان و مجله ویلا برگزار می نمایدجمعه 20 مهرماه، از ساعت 10 الی 15 آدرس:موزه ملی فرش، خیابان دکتر فاطمی حضور برای علاقمندان آزاد و رایگان است

مراسم بزرگداشت روز حافظ

کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار می‌کند: *سخن حافظ از شرق تا غرب عالم* به مناسبت روز بزرگداشت حافظ شیرازی. سخنرانان: پروفسور بلرام شوکلا (شاعر و کاردار فرهنگی هند) دکتر احسان‌الله شکراللهی (شاعر و مدیر انتشارات کتابخانه مجلس شورای اسلامی) علیرضا دولتشاهی (لهستان‌شناس) نوشاد رکنی (نسخه‌پژوه) سه‌شنبه ۱۷ مهر ماه 1403 ساعت ۱۴ آمفی‌تئاتر کتابخانه و موزه ملی ملک

انجمن مفاخر معماری ایران؛ سال ۱۴۰۳ را سال استان آذربایجان شرقی اعلام کرد

همزمان با مراسم اختتامیه سال استان خوزستان، در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سال ۱۴۰۳ از سوی انجمن مفاخر معماری ایران و انجمن روابط عمومی ایران، به عنوان سال استان آذربایجان شرقی اعلام شد. به گزارش توسعه پویا از دبیرخانه کمیته برگزاری استان سال انجمن مفاخر معماری ایران، همزمان با مراسم اختتامیه سال استان خوزستان، که با همراهی پژوهشگاه میراث فرهنگی و…

رفتن به سربازی با پارتی‌بازی

سی و سه‌ سال پیش در چنین روزی جامعه فرهنگی یکی از بزرگ‌ترین استادان ادبیات معاصر را از دست داد. پرویز ناتل خانلری، شاعر، پژوهشگر و مدرس دانشگاه علاوه بر تالیف کتاب‌های ارزشمندی در حوزه تصحیح متون کهن، تدوین دستور ادبیات فارسی و ترجمه، با انتشار مجله معتبر سخن راهگشای جوانان مستعد شد. بسیاری از نویسندگان و شاعرانِ نامدار چون…

دزفول، ‏‏‌ پس از ثبت جهانی

فاطمه باباخانی ثبت جهانی دزفول به عنوان شهر جهانی کپوبافی در شورای جهانی صنایع دستی یکی از خبرهای خوش در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری است. گردشگری به این جهت که دزفول با جاذبه‌های فراوانش نسبت به سایر شهرهای این استان، ‌‌‌ کمتر شناخته شده است. البته در موضوع صنایع دستی، دزفول در استان خوزستان تنها نیست و سایر شهرهای…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

معماری دهه ۱۳۴۰ در ایران

در متن بسیاری از طراحی‌های دهه‌های ۳۰ و۴۰ دانشکده هنرهای زیبا تفکری خاص وجود داشت. به‌طور کلی سه گروه عمده را می‌توان تشخیص داد: گروه اول آثاری هستند که با احجام و اشکال ساده هندسی، در قالب مکعب، کار شده‌اند گروه دوم آثاری هستند که احجام و فرم‌های آنها کاملا آزادند و قید راست‌گوشه بودن ندارند؛ گروه سوم آثاری هستند…

شهرسوخته در یک قدمی خروج از یونسکو

تاریخ ۵ هزارساله در خطر است مدیرکل پیشین میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان وبلوچستان در این باره گفت: باند دوم بزرگراه زاهدان – زابل تهدید جدی برای خارج شدن شهر سوخته از لیست جهانی است، این جاده به رغم این که همه دستورالعمل‌های ثبت جهانی تاکید می‌کند که تمامی عناصری که در حریم بصری هستند حذف شوند، اجرا…

میراث کهن اما غریب: درباره مناره‌های تاریخی اصفهان

محمدرضا کلاهدوزان نوشتن از بناهای تاریخی اصفهان و ویژگی‌های بی‌نظیر آنها دلچسب و شیرین است اما بی‌توجهی‌ها به آثار کمتر شناخته‌شده این خطه و دیدن آنچه بر این سازه‌های ارزشمند می‌گذرد، تلخ است و غمبار. برای تهیه گزارش از بناهای تاریخی گمنام شهر اصفهان به کنار مناره «ساربان» و «چهل دختران» در خیابان «کمال» می‌روم تا از آنچه بر این…

تضعیف زبان فارسی، لطمه به جان افغانستان است

رهبر حزب کنگره ملی افغانستان: به گزارش خبرنگار اطلاعات، وی سخنان خود را چنین آغاز کرد: آیا زبان فقط برای گفتگوکردن است یا نقشی فراتر از این می‌تواند داشته باشد؟ اگر چنین است آیا زبان فارسی می‌تواند در برابر زبان‌هایی که دنبال تحمیل هژمونی و گسترش حوزه زبانی خود هستند، مقاومت کند؟ و آیا زبان فارسی می‌تواند در روند تولیدات…