لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

معماری دهه ۱۳۴۰ در ایران

در متن بسیاری از طراحی‌های دهه‌های ۳۰ و۴۰ دانشکده هنرهای زیبا تفکری خاص وجود داشت. به‌طور کلی سه گروه عمده را می‌توان تشخیص داد: گروه اول آثاری هستند که با احجام و اشکال ساده هندسی، در قالب مکعب، کار شده‌اند گروه دوم آثاری هستند که احجام و فرم‌های آنها کاملا آزادند و قید راست‌گوشه بودن ندارند؛ گروه سوم آثاری هستند…

یکی درنگ ِ هنر بر کتیبه توفان

همچنان نگران تخریب بافت تاریخی شیراز شاهرخ تندروصالح درنگ: «آن که نتواند نور امروز را بر گذشته بتاباند، ناچار، تاریکی های گذشته امروزش را فراخواهد گرفت.» آیا از خودتان می پرسید که این جمله را در کدام کتیبۀ باستانی خوانده اید؟ به حافظۀ مبارک فشار می آورید تا ببینید آنچه را مرور می کنید، از جناب کانت است یا هگل؟ آیا…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

دلایل بکارگیری مصالح سنتی درنمای ساختمان ها

بی اطلاعی صاحب کاران و دست اندرکاران حوزه ساختمان از کارکرد مصالح نوین ساختمانی،ارزانی مصالح سنتی،نفوذ واحدهای تولید کننده مصالح سنتی ومقاومت دربرابرورود مصالح مدرن ازجمله مهمترین دلایل بکارگیری مصالح سنتی درنمای ساختمانها است. مهندس علیرضا قهاری-رئیس انجمن مفاخرمعماری ایران- بااعلام این مطلب درگفت وگو با شبکه اطلاع رسانی صنوف مسکن ایران(صما) خاطرنشان ساخت: متاسفانه بنا به دلایل مذکوراستفاده از…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

مدرسه و مسجد سپهسالار

مدرسه سپهسالار از مدارس بزرگ و زیبای قرن سیزدهم هـ . ق در شهرستان تهران است. این بنا در خیابان شهید مصطفی خمینی فعلی واقع شده است.بانیان این مسجد عظیم، که به مدرسه ناصری تهران نیز مشهور بود. حاج میرزا حسین خان سپهسالار قزوینی، صدراعظم دوره ناصرالدین شاه قاجار و برادرش مشیرالدوله بودند. این بنا که از بزرگ‌ترین مدرسه‌های تهران…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

معرفی هفت اثر برتر معماری جهان

مجله conda nast traveller خاص ترين و نامتعارف ترين ساختمان هاي جهان را انتخاب کرده است. مرکز نمايشگاهي "کومولوس" در ناردبورگ دانمارک: در نگاه اول و حتي دوم نميشود فهميد چه عواملي معمار ار بعاين فرم و حجم رهنمون شده است. هلال ماه؟ تکه ي پنير؟ يا حتي ارگانيزمي ساده و معمولي! هرچند که به گفته ي خود معمار خمين…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

هم اندیشی “شهرستان کبودر آهنگ”

سی و چهارمین گفتمان هنر و معماری شهرستان کبود- رآهنگ که نام آن به شکل کبودرآهنگ و کبوترآهنگ هم نوشته و تلفظ می شود، در شمال غربی استان همدان با جمعیتی بالغ بر 150هزار نفر قرار گرفته است. کبودرآهنگ مرکب از دو کلمه کبود و راهنگ (به معنای قنات) می باشد. این منطقه در آغاز موطن طائفه حاجی لر قراقوزلو…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

پیش درآمدی بر هم اندیشی “ملایر”

بیست و نهمین گفتمان هنر و معماری شهرستان ملایر با بیش از سیصد هزار نفر جمعیت و 3210 کیلومتر مربع وسعت در جنوب شرقی استان همدان و در کوهپایه های زاگرس واقع شده و از مناطق باستانی و حائز اهمیت در غرب کشور است. دژها و قلاع ملایر که اکنون دژ گوراب و ارگ نوشیجان و قلعه انوج از آن…