لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

زمزمه مرگ معماری در ایران به گوش می رسد

مهندس بیژن علی آبادی در اين مقاله نظري كوتاه به زمزمه هاي مرگ تدريجي معماري در ايران پرداخته ميشودو اميداست مديران اجرایی وصاحبنظران توجه به آن بنمايند.تاشايدباخواندن اين مقاله زمزمه هامرگ معماري درایران به خاموشی منجر شود .گفتار اول : معمار و معماري .معماربراي طراحي هرموضوعي(ساختمان ومحيط)بادرنظرگرفتن خواسته هاي سفارش دهنده(كارفرما)ونسبت بهمطالعات كتابخانه اي(موضوع طرح مواردوخواسته ها)ومطالعات ميداني(شرايط آب وهوايي…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

جایگاه هنر و هنرمند درجامعه‌ی مدرن

امیر جوانبخت - عضو انجمن مفاخر معماری ایران Javanbakht.urban@yahoo.com مقدمه هنرمند سنتی جایگاه خاصی در جامعه داشت و اکثر مردم اورا میشناختند و برایش احترام خاصی قائل بودند. خطاطان ، نقاشان سفالگران و معماران   هرکدام جایگاه خاص خود را داشتند و این به سه  دلیل بود: یکی فرهنگ و نگاه مردم به مقوله ی هنر ، دوم  دسترسی محدود و…

متاورس؛ آتش زیر خاکستر

بهراد تیموریان چگونه پای اینفلوئنسر‌ها به دنیای بلاک‌چین باز خواهد شد؟ یکی از حوزه‌هایی که طی سال‌های اخیر پیشرفت بسیار چشم‌گیری در بلاک‌چین داشته، پروژه‌های متاورسی بوده است. سرعت رشد و تحول این پروژه‌ها در برخی مواقع حتی از سرعت پیشرفت بستر بلاک‌چین نیز بیشتر بوده و بخش‌هایی مثل بازاریابی، بازی‌های کامپیوتری و فروش را تحت تاثیر قرار داده است.…

تلفیق هنر و تصمیم‌گیری استراتژیک

چه کسب و کارهایی شبیه یک شاهکار هنری هستند؟ نویسنده: Peter Lorangeمترجم: مهدی نیکوئی منبع: european business review هیچ جنبه‌‌‌ای از رفتارهای انسان در خلأ اتفاق نمی‌‌‌افتد. پس نمی‌توان بین فعالیت‌‌‌های مختلفی که انجام می‌‌‌دهیم، مرزی واقعی کشید. یکی از راه‌‌‌های شناخت و بهره بردن آگاهانه از این حقیقت، الهام گرفتن از هنر است. در این مقاله پیتر لورنج (Peter…

چالش‏‏‌های نسلی سازمان‌ها: فرصت یا تهدید؟

پذیرش تفاوت‏‏‌ها در گسست نسلی موجود، با درک «هوش بین نسلی» رضا قاسمی‏‏‌یقین/ پژوهشگر سیستم‌های مدیریتی تفاوت بین نسل‌‌‌ها پدیده تازه‌‌‌ای نیست، بلکه از گذشته در جوامع انسانی وجود داشته است. اما پدیده تعارض و رویارویی نسلی، به‌‌‌ویژه در سازمان‌ها چالش‌‌‌هایی ایجاد کرده است. در ایران نیز، اصله نسلی (به عنوان یک پدیده اجتماعی) پیامد صنعتی شدن، تغییر و توسعه…

چگونه از قدرت AI در دنیای در حال توسعه استفاده کنیم؟

هوش مصنوعی برای فقرا در میان نخبگان کشورهای ثروتمند، یک نگرانی عمده درباره هوش مصنوعی به‌وجود آمده است: «ماشین‌ها کار ما را خواهند ربود.» با محبوبیت انفجاری چت جی‌پی‌تی، چت‌ربات بسیار واقعی، تعداد زیادی در غرب شروع به ترس کرده‌اند که این نه تنها رانندگان کامیون و کارگران مونتاژ هستند که در معرض خطر جایگزینی با روبات‌ها هستند، بلکه کارکنان…

قطار فلسفه در قطار!

یادداشتی در تشویق مطالعه به هنگام سفر احمد راسخی لنگرودی چقدر دیدنی است در داخل قطار شهری میان آن‌همه مسافر کسی پیدا شود، نشسته یا ایستاده، در حال کتاب ‌خواندن باشد. از این نظر می‌گویم که متاسفانه این روزها کتابخوانی در چنین جاهایی یک پدیده نادر و استثنایی می‌آید؛ اگر نگویم فوق‌العاده استثنایی. همیشه همین استثنا بودن است که به…

کاهش مصرف انرژی با شبکه‌های سیالی انشعابی

خطوط لوله آب و گاز، چاپگرهای سه بعدی و تراشه‌های ریزسیالی که در پژوهش‌های آزمایشگاهی حوزه زیست‌پزشکی استفاده می‌شوند نمونه‌هایی از سیستم‌های دارای شبکه های سیالی انشعابی هستند. طراحی و بهینه‌سازی این شبکه‌های انتقال سیالات با چالش‌های زیادی همراه است. برای مثال این که چه ساختار هندسی برای آنها مناسب است. در مورد سیالات نیوتونی مثل آب، ساختار هندسی موضوع…

دقیق‌ترین محاسبه جرم ذره بوزون هیگز

ذره بنیادی بوزون هیگز که به آن «ذره خدا» نیز می‌گویند شاه‌راهی است که دنیای علم را به سوی ساختار بنیادی جهان هستی هدایت می‌کند. ذره بوزون هیگز به افتخار «پیتر هیگز»، یکی از شش دانشمندی که در سال ۱۹۶۴ مکانیسم چنین ذره‌ای را پیشنهاد داد نام‌گذاری شده است. اندازه‌گیری دقیق خواص و ویژگی‌های این ذره خاص یکی از قدرتمندترین…