ما؛ نسل فصل اخیر تاریخ معاصر

جلال رفیع نسلی که گذشت و فصلی که ادامه دارد نسلی که امروز در حوزه سنّی چهل تا هشتاد قدم می‌زند، فصلی از تاریخ معاصر ایران را با چشم و گوش خویش شاهد بوده و چه بسا با گوشت و پوست خویش نیز لمس کرده است. نسلی به فصلی گره خورده است. راه طی شدۀ این نسل، در این فصل…

پایان یک کتابفروشی!

احمد راسخی لنگرودی خبر بس کوتاه بود. آن‌چنان کوتاه که کم مانده بود نبینمش، اما چنان سنگین که یک آن پشتم لرزید: «پایان فعالیت کاری انتشارات هاشمی»! و این یعنی «هزار گونه سخن در دهان و لب خاموش»؛ همان درد جانکاه و هرگز از یادنرفتنی. همان قصه دراز و تلخ و همیشگی؛ هزار درد و دریغ؛ دیروز کتابفروشی «مروارید» و…

فرضیه عدم تقارن در پیدایش جهان

تقارن مفهوم زیبا و منظمی است که در جهان بی‌نظم ما در‌هم می‌شکند. واقعیت این است که از دهه ۱۹۶۰ تاکنون دانشمندان تنها بر مبنای فرضیه عدم تقارن توانسته‌اند توضیح دهند که چرا در جهان ماده بیشتر از پادماده وجود دارد. اگر چه پی بردن به منشأ این نقض تقارن یا حتی یافتن شواهدی برای اثبات آن غیرممکن است اما…

توسعه در سایه کرامت

بازخوانی گفت‌وگو با تام پالمر؛ نویسنده کتاب توسعه با کرامت ترجمه و تنظیم: جعفر خیرخواهان تام پالمر یک شخصیت دانشگاهی و فعال در فلسفه لیبرتارین است. او عضو ارشد اندیشکده کیتو است که تمرکز اصلی آن بر لیبرتارینیسم (آزادی‌‌‌‌‌خواهی) و سیاست‌های بازار آزاد است. پالمر همچنین معاون اجرایی برنامه‌های بین‌المللی سازمان غیرانتفاعی «شبکه اطلس» است که از اندیشکده‌‌‌‌‌های حامی آزادی…

آرمانشهر

نگرشی به فلسفه سیاسی و مدینه فاضله در اندیشه و آثار ابونصر فارابی/پژوهشی از دکتر باقر ساروخانی و رضا طالبی دکتر باقر ساروخانی اشاره : در تاریخ اندیشه‌های اجتماعی در اسلام، اولین فیلسوفی که پارادایم جامعه آرمانی را مطرح کرد، ابونصر فارابی بود. فارابی بنیانگذار فلسفة سیاسی در اسلام و همچنین نخستین کسی است که دربارة مسائل سیاسی، اجتماعی و…

اگر باندازۀ بال پشه‌ای به تمدّن و فرهنگ ایران خدمت کرده باشم زندگانی من بیهوده نبوده است

اگر باندازۀ بال پشه‌ای به تمدّن و فرهنگ ایران خدمت کرده باشم زندگانی من بیهوده نبوده است

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

معماری امروز مساجد طرحی نو می‌طلبد

خبرگزاری میراث فرهنگی_فرهنگ وهنر_ طاهره رحیمی _اغلب معماری امروز مساجد تقلیدی  از مساجد با شکوه دوران گذشته است، بدون اینکه نشانی از هنر آن دوران را با خود داشته باشد. زیرا یک نوع سنت گرایی شدید ، دامنگیرمعماری ما شده است، چنین دیدگاهی کم کم به یک رویه عادی به خصوص در ساخت مساجد تبدیل شد  و معماری مساجد را بیش…

لوگو-انجمن مفاخر معماری ایران-بلاگ

نگرش معنوی در معماری ایرانی سبب محبوبیت آن در جهان شده است

عضو انجمن مفاخر معماری ایران گفت:وجود خلوص و نگرش معنوی در معماری ایران سبب محبوبیت آن در جهان شده است . «ابوالحسن میرعمادی»در نشست خبری که به مناسبت طراحی معماری در مدارس کشور برگزار شد، افزود:برخلاف بناهای تاریخی در غرب، معماری ایرانی در چارچوب و اسکلت نیز مشاهده می‌شود و فقط به ظاهر ساختمان محدود نمی‌شود. وی تصریح کرد:اوج معماری…