علاقمندان از سراسر جهان می توانند به منابع الکترونیکی این کتابخانه از طریق وب سایت آن دسترسی داشته باشند.
این وب سایت در اداره ی مرکزی یونسکو در پاریس کار خود را آغاز کرد. در این وب سایت کتاب های نادر، نقشه های تاریخی، نسخ خطی، فیلم و عکس از کتابخانه ها و آرشیوهای سراسر جهان ارائه می شود مراجعه کنندگان به این سایت قادر خواهند بود تا به تمام این موارد به هفت زبان عربی، چینی، انگلیسی، فرانسوی، پرتغالی، روسی و اسپانیائی دسترسی یابند.
۳۲ موسسه از برزیل، بریتانیا، چین، مصر، فرانسه، ژاپن، روسیه، عربستان سعودی، و آمریکا برای اجرای این پروژه به یاری سازمان یونسکو شتافتند.
اجرای این پروژه نخستین بار در سال ۲۰۰۵ به وسیله ی بزرگ ترین کتابخانه ی جهان یعنی کتابخانه ی کنگرس آمریکا به یونسکو پیشنهاد شد. کتابخانه ی الکترونیکی جهانی به آدرس:www.worlddigitallibrary.org –http://www.wdl.org/en/ در دسترس کاربران می باشد.
شرکت گوگل و بنیاد قطر هر کدام با سه میلیون دلار، بنیاد کارنگی با دو ملیون دلار، دانشگاه علم و تکنولوژی ملک عبدالله با یک میلیون دلار و شرکت مایکروسافت با یک میلیون دلار کمک، از جمله پشتیبانان مالی این طرح هستند. کتابخانه دیجیتال جهان جلوههای فرهنگی نقاط گوناگون جهان را به صورت چندزبانه و رایگان در اختیار کاربران قرار میدهد .
هدف از راهاندازی این کتابخانه در چهار محور خلاصه شده است :
- ارتقای تفهیم و تفاهم میان ملتها و فرهنگها
- افزایش ظرفیت و تنوع مضامین فرهنگی در اینترنت
- فراهم ساختن منابع برای آموزگاران، پژوهشگران و مخاطبان عام
- ظرفیتسازی برای مؤسسههای مشارکتکننده برای کم کردن خلا دیجیتالی درون و میان کشورها
برای نمونه چند لینک جالب از این سایت: http://www.wdl.org/en/item/2679/zoom.html
http://www.wdl.org/en/search/gallery?ql=eng&l=Persian
http://www.wdl.org/en/search/gallery?ql=eng&s=Iran